Az egyik legnépszerűbb olaszországi turista központ, ami a csodaszép Tirrén-tengeren fekszik.


Az óváros egy a tengerből kiemelkedő 40 méter magas kősziklán helyezkedik el, melynek 15 templom és kolostor és sok szép középkori épület adja meg karakteres jellegét. A két legjelentősebb a Duomo katedrális, amit még a normannok építettek a 12. században és a Santa Maria dell’Isola háromhajós bazilika. A városnak még körülbelül egy tucatnyi nemesi palotája is van, amik szintén szépségükkel adnak hozzá a település értékéhez.


tropea 01A területet először a rómaiak népesítették be, akik egy kikötőt létesítettek itt. (Bár vannak olyan görög források, amik ezt Héraklészhez kötik)A legenda szerint Herkules alapította Tropeát Kr. e. 202-ben,mikor megnyerte népének a zamai csatát, és felajánlotta az istenek trófeájának a területet – innen kapta a nevét. Sok más, Földközi-tengeren/mellett fekvő területhez hasonlóan Tropeát is sújtotta annak a keresztje, hogy pont a muzulmán-keresztény ideológiai vonalon fekszik, ami ráadásul hatalmas kereskedelmi csomópontnak is számít. A területet a történelem viharos évszázadai alatt több nemzet is uralma alá hajtotta, például az arabok, a normannok, a svábok, a franciák, az aragóniaiak és a török kalózok is itt hoztak létre támaszpontokat.


 Utazási Tipp  
    Dél-Olaszországi utazások a legjobb áron

A szikla a Szent Eufémia-öböl fölött húzódik,a magaslat alján pedig egy keskeny homokos rész a Costa degli Dei, „az istenek partja” választja el a Tirrén-tengertől. A turisták és az olaszok között hatalmas népszerűségnek örvend a hely, amit sokan éterinek neveznek szépsége miatt. A város szűk utcákkal rendelkezik, amik szintén egyfajta hangulatot adnak a helynek, akik fogékonyak erre, azokat magával fogja ragadni a macskaköves utcákban rejlő régi épületek a nosztalgia járat útján. Az egésznek azok a hosszú lépcsők a koronnái, amik az óvárosból vezetnek le egészen a tengerpartig.

tropea 02