A Tropical Islands Berlin környékén földünk legnagyobb kupolája alatt található. Valódi trópusi klímájú fantáziavilág esőerdőkkel, wellness részleggel, medencékkel, egzotikus fákkal és állatokkal és szállodával.


   Elég Németországba elutaznunk, hogy élvezhessük a trópusi klímát, mert a világ legnagyobb fedett trópusi témájú élményparkját a Berlin közeli Krausnickban építették fel. A Csendes-óceán déli részének fehér strandjaira emlékeztető Tropical Islands élményparkja Brandenburg tartományban található Berlintől 50 km-re déli irányban. A 2004-ben megnyitott Tropical Islands  földünk legnagyobb kupolája alatt található. Egy valódi trópusi klímájú fantáziavilág esőerdőkkel, wellness részleggel, medencékkel, egzotikus fákkal és állatokkal.  A fehér, homokos strand, a türkizkék víz, az egzotikus növények mind jól beleillenek a trópusi hangulatba. A levegő állandóan 26 ° C a medencék vize 28  illetve 32 ° C hőmérsékletű, ami hűen visszaadja egy karibi pihenés hangulatát. Az illúzió szinte tökéletes: Fürödhetünk a Csendes-óceán déli részén, pihenhetünk az Angkor Wat templomára emlékeztető szauna világban vagy akár táncolhatunk autentikus kubai muzsikára is - a Tropical Islands teljes terüete 710 000 m2, malyből a kupola belső világa66,000 m² -t tesz ki.  A trópusi hangulatú létesítmény egyszerre akár 6000 vendég kényelmes  befogadására is alkalmas.     Utazási Tipp  
    Utazások Németországba

Tropical Islands3   Forrás: tropical islandsTények, számok, méretek.
Egy eredetileg léghajók építésére létrehozott óriási méretű hangárban építették ki Brandenburg tartomány szívében ezt a szórakoztató és pihenőparkot, mely Európa legnagyobb ilyen jellegű tematikus létesítménye. A hatalmas csarnok méretei lenyűgözőek; hosszában 360 szélességében 210 méteres a belső tér, a belső magasság pedig eléri 107 métert. A Tropical Islandsnek otthont adó hangár méreteire jellemző, hogy kényelmesen elférne benne a magyar parlament komplett épülete.

A tervezők mindenkire gondoltak lehet homokvárat építeni a 200 méter hosszú tengerparton vagy kaphatunk egy nagy adag adrenalin fröccsöt a szupergyors csúszdákkal. Az objektum nemcsak méreteiben, hanem kialakításában is lenyűgöző; Mindenfelé trópusi növényzettel és állatokkal lehet találkozni, mint például teknősökkel, flamingókkal, pávákkal miközben áthaladunk az elképzelt trópusi esőerdőn keresztül vezető úton a hatalmas vízesésig. 


Tropical Islands.de2Forrás: tropical islands

A Tropical Islands fő attrakciói;
Trópusi tenger: Egy három olimpiai medence méretű vízfelület homokos kisgyermekek számára ideális homokos parttal, gyerekmedencével és vizes játékokkal.
Varázslatos lagúna: A tematikus gyógyfürdőben pezsgőfürdők, pálmafák, balinéz típusú kunyhók, barlang és vízesés található a mesterséges dzsungel környezetben.
Vízcsúszdák: Az élményfürdőben lévő 81 méter magas toronyból négy különböző csúszdával lehet lejutni. Kezdve a szelíd lejtésű családi csúszdától a nagy sebességű turbócsúszdáig, ahol akár 60 km/óra sebességet is el lehet érni.
• Tropino Club: Ez a hely a gyermekek számára nagyon szórakoztató A legfontosabb élményelemek közé tartozik egy hatalmas mászó fal egy softball- pálya, ahol a gyerekek habgolyókat lőhetnek ki; egy lego építő rész XXL méretű Lego elemekkel; egy gokart pálya kis autókkal; dodzsem csónakok; és léghoki asztalok. Itt a szülőknek kell a gyerekekre felügyelnie.
• Amazónia: Az egész évben működő szabadtéri attrakció a Whitewater River, ami egy 230 méter hosszú lassú folyóvíz.
• Esőerdő: Egy 2,5 hektáros esőerdő melyen a látogatók megismerhetne 600 trópusi növény- és állatfajtát.
• Trópusi falu: A különböző trópusi területek épületeit utánzó részlegben kapott elhelyezést a gasztronómia: éttermeik, kávézók sora található ott az egyszerű grill ételektől thai konyháig.
• Mini Golf: Egy 18 lyukú mini golfpálya valódi gyeppel rendelkezik és megfelelő kialakítású a legkülönbözőbb képességekkel rendelkező játékosok számára.
• Léghajózás: A látogatók kétféle lehetőség közül választhatnak; a kötött pályán haladó léggömbre egyidejűleg két utast szállhat fel ami 55 legfeljebb méterre emelkedik, míg a hagyományos, szabadon lebegő családi léggömb kosarába akár egy egész család is elfér ami 21 méterig emelkedik velük.
• Szauna és gyógyfürdő: A Tropical Islands szauna világa 7 féle egzotikus szaunát tartalmaz. Lehetőség van masszázsok és kozmetikai kezelések lefoglalására is.
• Szálláshely: A kupolán belül 197 szállodai szobában és luxus sáátrakban is meg lehet szállni, míg a külső területen további 1000+ férőhelyet alakítottak ki a vendégeknek.
TropicalFlamingos2Forrás: tropical islands

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.