Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  A gejzír kifejezés hallatán a legtöbb embernek valószínűleg Új-Zéland,  Izland vagy valamelyik amerikai nemzeti park neve ugrik be. Pedig akár  Németországban is találni olyan gejzírt,  ami akár 60 méter magasra is kilöveli a vizet magából. A Rajna menti Andernach  melletti gejzír a Föld legmagasabb hidegvizes gejzíre, így nem kell sokat utazni, ha valakit érdekelnek a természet szépségei.

   Az Andernachi gejzír  a Rajna partján található (korábban Nedyer Sprudel) és arról nevezetes, hogy ez számít Földünk legmagasabb hidegvízi gejzírjének. A gejzírt mesterségesen jött létre egy 1903-as kutatófúrásból Namedyer Werth-en, a Rajna folyó egyik félszigetén. Andernach közelében. 2006 óta tudják a turisták felkeresni, ez a Vulkanpark egyik fő látványossága, ami a Geopark Vulkanland Eifel részeként működik. Az andernachi "élményközpontból", amely a gejzírről ad tájékoztatást, hajós összeköttetés van Namedyer Werth-hez, ahol egy kb. 300 méteres séta után a gejzír kitörése is megfigyelhető. A kitörések időtartama  általában nyolc perces, az egyes víz kitörések között eltelt  intervallum 100 perc. A gejzír vízét a szódás szifonokhoz és szénsavas italokhoz hasonlatos módon a szén-dioxid gáz hajtja a magasba és 50-60 méteres vízoszlopok jönnek létre.Praktikus tudnivalók a látogatáshoz:

   Az Andernachi gejzír felkeresését a Geysir Múzeumban lehet megkezdeni (Konrad-Adenauer-Allee 40, 56626 Andernach). A látogatás 3 részből áll (1 múzeum, 2 hajózás, 3 gejzír)  és körülbelül 3 órát érdemes betervezni rá.

A múzeumba lépve lehet megvásároni a kombinált jegyet (a múzeumlátogatásra, a hajóátszállásra és a gejzírkitörésre érvényes), utána körülbelül 1-2 órát töltenek a látogatók a múzeumban, ami világosan elmagyarázza a hidegvízi gejzír működését és az Eifel-vulkanizmust. . Ezután a egy kirándulóhajó Namedyer Werthbe viszi a látogatókat, ahol a látogatók szemtanúi lehetnek a hidegvízi gejzír kitörésének.  A hajó ezután visszaviszi a vendégeket Andernachba.

Látogatási időpontok, árak:

érkezés a múzeumba 9 és 10 óra között 10:45 és 11:45 között 12:45 és 13:45 között 14:45 és 15:45 között
hajó indulása 11:15 13:05 délután 3.00 17:00 óra
A program vége 12:45 14:35 16:30 délután 6:30

Belépő árak

 

Felnőttek   €16.00
kedvezményes jegy Diákok, súlyosan fogyatékos bérlettel rendelkező vendégek €12.00
Születésnapi akció érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel ingyenes
Nyugdíjas ajánlat Minden hétfőn az idősek számára 65 éves kortól €14.00

Családi ár 

Felnőttek   Személyenként €13.00
Gyermekek legfeljebb 17 évig Személyenként €9.50

 

Foglalj szállást Németországban online!

 

Booking.com


A Geysir Andernach (korábban Nedyer Sprudel) a világ legmagasabb hidegvízi gejzírje, 50-60 méter magas. A gejzírt először 1903-ban fúrták meg a Namedyer Werth-en, a Rajna egyik félszigetén, Andernach közelében. 2006 óta áll a turisták rendelkezésére, és a Vulkanpark egyik látványossága, valamint a Geopark Vulkanland Eifel része. Az andernachi "élményközpontból", amely a gejzírről ad tájékoztatást, hajókapcsolat van Namedyer Werth-hez, ahol a gejzírugrás megfigyelhető. A kitörés időtartama nyolc perc, az egyes kitörések közötti természetes intervallum 100 perc. Szén-dioxid gáz hajtja a gejzírt, ami hasonlít egy megrázott ásványvizes palackhoz.  


loadposition user3}

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.