Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A Fidzsi-szegeteken szinte mindig kék az ég és ragyogóan süt a nap. Álomszép trópusi üdülőhelyként ismert a Csendes Óceán déli részén.


A Fidzsi-szigetek érintetlen, csodálatos fehérhomokos, pálmafás strandjai és korall zátonyai annyira szépek, mintha a Kék lagúna című kultikus film forgatási helyszíneire érkeznének az utazók. Népszerűségük hosszú évek óta töretlen, bár a megközelítésük csak többszöri repülős átszállással (kb. 40 óra a menetidő !) vagy hajóutak során lehetséges.


 Utazási Tipp  
    Szállások és Last minute Ausztrális és Óceánia

A Fidzsi-sziget csoport Új-Zélandtól kb. 2600 kilométerre északra, a Csendes Óceán déli zónájában található. A szigetcsoport két nagyobb és 320 kisebb vulkanikus eredetű szigetből áll, melyek közül 106 szigeten élnek emberek. Első európai elfedezőjük 1643-ban Abel Jansoon Tasman volt, de a szigetvilág mai elnevezése 1774-ből Cook kapitánytól származik. Sokáig volt brit gyarmat, csak 1970-ben nyerte el véglegesen a függetlenségét. A Fidzsi-szigeteki Köztársaság, 860 ezer lakosával a térség negyedik legnépesebb országa.

A 90%-ban keresztény illetve hindu vallású lakosság 7 %-a európai származású, a többség melanéziai illetve indiai bevándorló, akiket a brit gyarmatosítók költöztettek dolgozni a szigetekre. Az ország legfőbb bevételi forrása a turizmus és az agrár termelés. Szinte mindenki beszéli az angol nyelvet. A lakosság általában nagyon segítőkész és barátságos a turistákkal. A csodálatos tájak hangulata és a helyiek mosolygós kedvessége olyan különleges varázst kölcsönöz a Fidzsi utazási élményeknek, amit nagyon nehéz szavakba önteni.


Fidzsi szigetek 01


Hasznos tudnivalók a Fidzsire utazóknak:

  • Fidzsire a legkönnyebben repülővel juthatunk el. Új-Zélandtól 2600, Hawaiitól 5100 kilométerre található. ( Magyarországtól kb.16200 kilométer a Fidzsi-szigetek távolsága. )
  • A turista céllal érkezőknek nincs szüksége vízumra.
  • A lakosság 90%-a a két fő szigeten él.
  • Utazásunk tervezésekor fontos, hogy itt lépjük át a dátumvonalat., ezért oda kell figyelni a repülési napokra. (Pl. aki Hawaiiról érkezik itt veszít el egy napot)
  • Mivel sokáig angol gyarmat volt, itt is baloldali a közlekedés.
  • Fidzsi a világ 10 legszebb búvár desztinációja közé tartozik. A színes víz alatti világ miatt nagy élményt jelent a sznorkelezés és a búvárkodás is.
  • Az ország klímája egész évben egyformán kellemes, így szinte egész évben érdemes felkeresni, azonban a monszun időszakában gyakran esik az eső és kevesebb a napsütéses órák száma.
  • Fidzsi mindentől messze van, ezért drágák az import termékek. Gondoljunk előre a napvédő szerekre és egyéb szükségleteinkre, ezzel sok pénzt lehet megspórolni.
  • A legszebb strandokat nem a főszigeten, hanem a kisebb repülőkkel illetve hajókkal elérhető szigeteken kell keresni. Például a Coral Coast 80 km hosszú homokos strandja.
  • Érdemes befizetni a különböző hajókirándulásokra, melyek során olyan fantasztikus helyekre is eljuthatunk, mint a Számkivetett ( Tom Hanks ) vagy a Kék lagúna című filmek forgatási helyszínei.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.