Ausztria közelsége és változatos turisztikai kínálata miatt nyáron is ideális úti cél. Az aktív kikapcsolódást kedvelőket az Alpokban változatos hegyi túraútvonalak, új tematikus bicikliutak és sportolási lehetőségek várják. Azok, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak, a tópartokon lazíthatnak, piknikezhetnek, vagy felfedezhetik a színes kulturális programokat kínáló osztrák városokat.

 

Ausztria számos üde nyári élményt kínál a családok számára. Itt van néhány ok, amiért érdemes lehet Ausztriába utazni az idei nyári szünetben:

Tavak és fürdőhelyek:

  Ausztriában rengeteg gyönyörű tó található, amelyek ideálisak fürdésre és vízi sportokra. Például a Fertő-tó Burgenlandban, a Wolfgangsee vagy a Hallstättersee Salzburg környékén, és a Wörthersee Karintiábanban. Ezek a helyek csodálatos környezettel rendelkeznek, és lehetőséget nyújtanak a családnak a pihenésre, a napozásra és a vízi tevékenységekre.


Wörthi tópanoráma


Csodálatos hegyvidéki tájak:

  Ausztria híres a gyönyörű hegyvidéki tájairól, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a kirándulásokra és a természeti szépségek felfedezésére. A hegyekben számos túraútvonal található, amelyek kalandos és izgalmas élményt nyújtanak a családnak. Például a Hallstattban található Dachstein-hegység vagy a Tirolban található Alpok lehetnek érdekes célpontok.


stájer táj header


Vidám városok és rendezvények:

Ausztriában számos vidám városi rendezvény várja a látogatókat. Például Bécs, ahol számos kulturális és családbarát program várja az érdeklődőket, például a Práter vidámpark vagy a Schönbrunni Állatkert. Salzburgban pedig felfedezhetik Mozart városát és élvezhetik a hangversenyeket és kulturális eseményeket.


salzburg header


Kalandparkok és vidámparkok:

  Ausztriában számos kalandpark és vidámpark található, amelyek kiválóak a családi szórakozásra. Például a határ közeli Familypark vagy a  Práter vidámpark Bécsben, az Erlebnispark Strasswalchen Salzburg közelében vagy az Area 47 Ötztalban. Ezek a parkok izgalmas attrakciókkal és különböző tevékenységekkel rendelkeznek, amelyek garantáltan felejthetetlen élményeket nyújtanak a családnak.


Hochosterwitz 02


Kulturális látnivalók:

Ausztria gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Számos vár, palota és múzeum várja a látogatókat, amelyek megismertetik a családot Ausztria gazdag történelmével és művészi örökségével. A család élvezheti a városokban tartott fesztiválokat, koncerteket és színházi előadásokat is.


 familypark 02


Gyermekbarát szolgáltatások:

Ausztria családbarát ország, és számos szolgáltatás áll rendelkezésre a gyerekeknek. Például rengeteg játszótér, vidámpark és állatkert található az országban. Számos szálláshely is kínál családi szobákat és gyermekbarát felszereltséget, hogy a család kényelmesen és kellemesen tölthesse az idejét.

Gasztronómia:

Ausztria híres gasztronómiájáról is. A család élvezheti a tradicionális osztrák ételeket, mint például a gőzgombóc, a rántott hús vagy a krumplisaláta. Kóstolhatnak híres osztrák édességeket, mint például a Sacher torta vagy a Linzer torta. A helyi éttermek és kávézók kellemes helyszínt nyújtanak a családi étkezésekhez és a kulturális gasztronómiai élményekhez.

 

Szálláskereső:

A Travelbay.hu oldalon több népszerű osztrák szállásajánlat között lehet böngészni az olcsóktól egészen a luxusig.

travelbay logo fekvo 70

 

Ezek csak néhány ok, amiért érdemes lehet a családnak Magyarországról Ausztriába utazni nyáron. Ausztria szépséges természeti tájai, vidám városai és sokszínű kulturális programjai garantáltan emlékezetes nyaralást nyújtanak az egész család számára.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.