Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Nagyon jól kezdődött a görög előfoglalási szezon a legtöbb magyar utazásszervezőnél. Ha minden így folytatódik, az idei nyári szezon lényegesen erősebb lehet az előző éveknél is.

 

Korfu, a Chalkidiki-félsziget, Kréta, Szantorini, Rodosz, Ciprus vagy a többi ismert üdülőhely egyre megy. Egyre több magyar utazó szeretne nyaralni Görögországban. Sok szálláshely már teljesen betelt nyárra, mindenki új forgalmi rekordokra számít. Írásunkban a kialakult helyzet okait és hatásait mutatjuk be röviden:Akár vihar előtti csendként is jellemezhetnénk a mostani helyzetet. A rengeteg korai foglalás után mindenki rekord bevételekre számít a görög tengerpartokon: Általános az optimizmus a görög turisztikai szektorban: a tavalyi 28,5 millió turistaérkezés után az idén akár több mint 30 millióan is dönthetnek úgy, hogy idén Görögországban töltik majd a nyaralásukat. A legtöbb vendég a német és angol nyelvű országokból érkezik majd, de a magyarországi vendégek száma is rohamosan emelkedik. Sokan utaznak majd autóval vagy a menetrend szerint közlekedő repülő- és üdülő buszjáratokkal.

 

Az idei charternaptárban heti 22 repülőjárat szerepel júniustól októberig.

 

Kréta, Karphatos, Korfu, Rodosz, Zakynthos és további 20 úti cél szerepelnek a palettán. A legtöbb helyen magyar idegenvezetőkkel és kiránduló programokkal készülnek a szezonra. Az árak csak minimális mértékben változtak a tavalyiakhoz képest.


 Utazási Tipp  
    Üdülések, Last Minute Görögországban


Görögország a turisták biztonságából is profitálhat:


Az athéni Turisztikai Minisztérium állásfoglalása szerint a jó időjáráson és a hagyományosan erős Görögországra jellemző vonzerőkőn kívül sok tényező járul hozzá az erősödéshez: A legtöbb elemző ide sorolja az arab országok és Törökország ingadozó biztonsági helyzetét és a görög belpolitikai helyzet javulását is –

 

3 éve volt az utolsó jelentősebb sztrájk valamint a Lesbost és Chiost sújtó menekülthullám is alábbhagyott mióta az EU és Törökország erről megállapodtak.


Az ország turisztikai bevételei már tavaly meghaladták a 13 milliárd eurót, amire nagy szüksége van a krízisből éppen kilábaló görög gazdaságnak. Folyamatosan nőnek az adóbevételek és a foglalkoztatásra is jótékony hatással van a görög utazási ágazat fellendülése. A növekvő forgalmi adó terheket is sok szállásadó azért nem hárította tovább a vendégekre, hogy versenyképes tudjon maradni. Bizonyos időszakokra és helyszínekre már egyáltalán nem lehet helyeket kapni, ezért tanácsos mielőbb meghozni az utazási döntést, hiszen aligha várhatóak a nyári hónapokban tömeges last minute akciók.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.