Umag az Isztria-félsziget kapuja, és egy csodálatos tengerparti nyaralás lehetséges színhelye. Horvátország legnyugatibb városa nyitott kapukkal várja az utazókat, Óriási előnye, hogy Európa minden részéről könnyen és gyorsan elérhető. Umagban rendezik évente a Croatia Open nemzetközi tenisz versenyt.  

 Umag városa az Isztria-félsziget kapuja, és egy csodálatos tengerparti nyaraláóhely. Horvátország legnyugatibb városaként egész évben nyitott kapukkal várja az utazókat, Óriási előnye, hogy Európa minden részéről könnyen és gyorsan elérhető.  Umag egy kis félszigeten (korábban sziget volt) épült, neve a latin "humagumból" származik, az Umag név valószínűleg a "humusz" származéka, amely "termékeny" vagy "megművelt mezőt jelent".  Óvárosát a római kori maradványok alapjaira építették, megőrizve a szűk utcák hálózatát és a későbbi középkori város alaprajzát.

Umag turizmusa régeóta virágzik. Kristály tiszta 45 km-es tengerpartja mentén, 11 kék zászlós ACI strandokon fürödhetünk. A tengerpart mentén világítótoronyok, gyógyfürdők,wellness-és üdülőközpontok, valamint kempingek széles kínálatából választhatunk.Éttermeiben számos isztriai finomságokat, olívaolajokat, borokat kóstolhatunk meg, Az akítv pihenés kedvelői kerékpározhatnak, hegyet mászhatnak.

A Smag Maris Resortban található teniszközpontban rendezik meg minden nyáron -az ATP turné részeként-, a Croatia Open nemzetközi tenisz versenyt.  


 Utazási Tipp  
    Umag környéki szállások a legjobb áron


Umag tenisz stadionx


Umag mellett a térségben további két turisztikai úticél is ismert, az egyik a Savudrija, a legrégebbi világítótorony a horvát Adriai-tengeren, (1826) a másik Lovrečica, ami mint egy békés családi nyaralás remek helyszíneként ismert. 

UMAG KLÍMÁJA:
A mediterrán és az alpesi éghajlat keveredése különleges sajátossága a térségnek, így az idős emberek számára is elviselhető a nagy nyári meleg, A két éghajlati klíma együttese nagyon hatékony szív- és tüdőbetegek számára. Az évben csak néhány nap az, amikor a hőmérséklet 15 ° C alá esik, a hóesés ritka eseménynek számít. A tenger május és október között alkalmas fürdésre.


UMAG TÖRTÉNELME DIÓHÉJBAN:
Feltételezhető, hogy ez a térség már a korai kőkorszak óta lakott. Réz- és vaskori települések maradványait is feltártak,amelyeket ősi isztriai törzsek laktak, és akiket a rómaiak igáztak le. A Római Birodalom bukása után, a rómaik számos épületet, fényűző villákat, kereskedelmi épületeket, szobrokat és mindennapi használati tárgyakat hagytak maguk után. Ebben az időszakban Umag egy sziget volt, amelyet egy keskeny csatorna kötötte össze a szárazfölddel. A bizánciak a 7. században említik mint Humagum. Röviddel azután, hogy a longobárdok foglalták el, a bizánciak újra meghódították, de végül a frankok kezére került. 876-ban a horvátok támadták meg és majdnem teljesen elpusztult. A frankok távozása után az Aquileia pátriárkák irányították. Umag a 13. században a velenceiek kormányzása alá került, egészen a 18. századig , amikor Ausztria foglalta el. A velencei uralom alatt virágzó tengeri hatalom volt Umag. Szinte az egész óváros, a fontosabb látnivalók a velencei időkben épültek. Napóleon 1805-ös érkezésével Umag rövid ideig francia uralom alatt állt, de tíz évvel később már az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott. Az Osztrák-Magyar Monarchia száz évig tartó uralma után, az első világháború végével, Umag Olaszországhoz került, csak 1954-ben csatolták Jugoszláviához. Umag 1991-ig Jugoszlávia részét képezte, amikor végül a független Horvátország részévé vált.


Umag főterexUMAG LÁTNIVALÓI:
Umag városának rendkívül érdekes története van: a rómaiak fedezték fel, és nyári rezidenciájuknak választották. A történelmi korszakok pompája, ragyogása és csillogása még ma is tükröződik, az óváros velencei házain, valamint a reneszánsz és barokk-kori épületeken és templomokon. A mai óváros a XIII. - XVI. század között alakult ki. Umag legfontosabb látnivalói  az ősi  főtéren találhatók meg.
 - a városfalat, a részben megőrzött kapukkal és a 10. századból származó felvonóhíddal
 - Szent Roka 16. századi templomot és mennyezeti freskóit
 - Mária Mennybemenetele Templomot, melynek különlegessége, hogy a templom és a harangtorony építése között 100 év a különbség
 - a városi múzeumokat, kiállított hajókkal és római kori régészeti leletekkel
 - galériákat, kiemelve a népszerű Marin Galériát a városfalon belül.


 Utazási Tipp  
    Umag környéki szállások a legjobb áron


UMAG STRANDJAI:
Umag strandjai jellemzően apró kavicsosak, sziklásak, illetve betonozottak, de több helyen találunk homokos partszakaszokat is.
Stella Maris
Ez a gyönyörű kavicsos strand a Stella Maris lagúnában található, 3 km-re Umag központjától. Fenyők veszik körül, amelyek a főúttól is elválasztják. Ez a városi tengerpart számos szórakozási és egész napos strandolási lehetőséget kínál. Adottságai, és a tiszta tenger miatt évek óta elnyeri a rangos “kék zászló” kitüntetést.

 Polynesia
Katoro faluban, Umagtól nem messze található egy híres üdülő komplexum, a Sol Polynesia különféle turisztikai lehetőségekkel. A strand közelében két szabadtéri medence és széles pázsit található, ahol focizni vagy tollaslabdázni lehet. Van étterem és bár, ahol különféle grillezett ételek széles kínálatból választhatunk. A strand részben betonozott, és sziklás, a mediterrán fenyők kellemes árnyékot biztosítanak. A strand mellett van játszótér és teniszpálya. Ideális választás családok számára.
Katoro
Umagtól nem messze található Katoro vonzó turisztikai üdülőhely, ahol számos magas kategóriájú szálloda található. A Katorói városi strandon pihenhetünk de különféle sporttevékenységek közül is választhatunk, ami miatt megkapta a “ kék zászló” kitüntetést. A strand betonos, kavicsos és sziklás, ahol zuhanyzók, öltözők számos bár és étterem található. A strand mellett egy tenisz- és röplabdapálya, valamint egy kis játszótér van. Strandröplabda bajnokságokat gyakran rendeznek itt, amelyek sok fiatalt vonzanak. A turisztikai üdülőhely különféle szórakozási lehetőségeket és gazdag éjszakai életet kínál, így a Katoro strand azoknak ideális, akik a pihentetó nyaralást szórakozással szeretnék kombinálni.    


Umag Katorox
Aurora
Ez Katoro településen található, kb. 2 km-re Umag központjától. A strand betonozott. Nyugágyak, napernyők és vízi sporteszközök bérelhetők. Lépcsők könnyítik a tengerbe jutást. A fenyőerdők kellemes árnyékot adnak.
Savudrija
Savudrija Horvátország legnyugatibb pontja, ahol a strand természetes kavicsos–köves és ahol egy 19. századból származó világítótorony is van. A Savudrija körüli partot fenyveserdők övezik, a déli rész pedig egy híres nudista strandot rejt. A kedvező éghajlati viszonyok miatt a szörfösök kedvenc úticélja. A strand mellett több étterem, sportpálya és úszómedence található.  
Umag kikötőx

   

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.