Sokunk számára magától értetődő, hogy nyaralásunk, utazásaink vagy csak egy rövid kirándulás megtervezése során kedvenceinkről sem feledkezünk meg. Kutyánk társaságában az utazás mindig különleges élmény, legyen szó akár népszerű kirándulóhelyekről, akár eldugott úti célokról. Íme pár tipp, merre is induljunk el hazánkban, ha hűséges társunk is velünk tartana!

utazaskutyaval

Kisvasutazás kedvencünkkel

Szilvásvárad mindig is népszerű úti cél volt a természetkedvelők körében, az itt található Szalajka-völgy talán a legismertebb kirándulóhely országunkban. A Bükki Nemzeti Park bejárataként ismert völgy kiváló helyszín a kutyás utazásokhoz, nyaralásokhoz. Az év bármely szakaszában felkereshetjük a megannyi élményt nyújtó Szalajka-völgyet, s mivel a településen könnyen találhatunk kutyabarát szállást, akár több napra is tervezhetünk. Még a kisvasutazás élményéről sem kell lemondanunk, mert kedvencünket a vonaton is szívesen látják!

szilvasarad magyarorszag

Kutyabarát vár a Balatonnál

Nyáron irány a Balaton! Ha kutyánk társaságában fedeznénk fel a magyar tengert, és nemcsak fürdőzni szeretnénk, Szigliget az ideális választás. A hangulatos település legismertebb látványossága a vár, a „Balaton vára”. A gazdag történelmet bemutató kiállításai mellett számos fesztivállal, hagyományőrző nappal, koncerttel és egyéb rendezvénnyel teszi színessé a szigligeti napokat. De ami még ennél is jobb hír: a vár kutyabarát! Négylábú társainkkal együtt járhatjuk be ezt az izgalmas helyszínt, ahol tiltótáblák és korlátozások nélkül élvezhetjük a balatoni panorámát.

szigliget magyarorszag

Somogy megye szívében

Belső-Somogy lankái közt bújik meg Nagyatád, a festői szépségű kisváros. Itt sincs hiány kutyabarát szállásból, sőt, akár kifejezetten kutyás programcsomagokat is találhatunk az ajánlatok között. A bájos, romantikus hangulatú városka történelmi termál- és gyógyfürdőjével önmagában is kiváló úti cél, de a somogyi – kutyával látogatható – kirándulóhelyeket is könnyedén elérhetjük innen. Ellátogathatunk a besenyői erdőben az ország legnagyobb duglászfenyőihez és a Sissi-fákhoz; kirándulhatunk a legtisztább folyónk, a Drávának partján, és felkereshetjük a Deseda Arborétumot is – mindezt kedvencünk társaságában!

nagyatad magyarorszag


Kalandra fel, járjuk be hazánkat négylábú barátunk társaságában!

TIPP : Válaszd nyáron a Balatont ! www.greengardenhotel.hu

dravapart magyarorszag

Szerző: Hommer Anna, képek: Pixabay