Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Áldás vagy átok? Milyen lesz az utazás állandó kísérőnk az okostelefonunk nélkül?


Az elmúlt néhány évben sokak életének olyannyira elválaszthatatlan részévé vált a mobiltelefon, hogy szinte meztelennek érzik magukat, ha nem tudnak ötpercenként pillantást vetni a facebook vagy instagram fiókjukra, nem olvashatják el a legújabb híreket és pletykákat, vagy nem férnek hozzá privát és céges levelezésükhöz. Valószínűleg már mindegyikünk találkozott már ilyen ismerőssel, vagy maga is többször átélte ezt az érzést.


okostelefon nelkul 01

TIPP: Külföldi utazásoknál figyelni kell az adatroamingot, nehogy elszálljanak a költségeink ! Különösen fontos ez, ha az EU-kívül járunk.De mi történik akkor, ha szándékosan alávetjük magunkat egy digitális detoxikálásnak és úgy utazunk el valahová, hogy lemondunk az okos eszközök használatáról ? Az első időszakban furcsa lesz majd megszokni az új érzést, de hamar rájön az ember, hogy mennyivel jobban tud pihenni a folyamatos nyomás nélkül. Másfelől viszont az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nagyon sok helyzetben tud hasznos lenni egy okostelefon.​


 Utazási Tipp  
    Hajóutak a világ legszebb tengerein

  • Biztos, hogy jóval több időnk és figyelmünk jut a szeretteinkre, ha nem avatkozik folyton bele az életünkbe a digitális világ. Jobban ráérünk beszélgetni, és odafigyelni arra, hogy mi foglalkoztatja a másikat.
  • Több mindent veszünk észre az utazás közben is, legyen szó festői tájakról, szép épületekről vagy műalkotásokról, vagy felejthetetlen pillanatokról.
  • Mélyebben és nyugodtabban fogunk aludni, jobban kipihenjük magunkat, ha elalvás előtt nem töltünk hosszú időt a facebook vagy a munkahelyi e-mailek tanulmányozásával. Sok szakértő ért egyet amúgy is azzal, hogy elalvás előtt otthon se használjuk az okos készülékeinket.
  • Több időnk jut olvasni és sportolni is az utazás során.
  • Idegesítő tud lenni, ha társasággal utazunk el valahová és mindenki bezárkózik a saját világába, Nem a jelenlévőkkel foglalkozik, hanem a telefonjával társalog.
  • Szép számmal akadnak már olyan éttermek is, akik tudatosan nem biztosítanak wifi szolgáltatást a vendégeiknek és még ki is merik mondani vagy leírják, hogy tessék egymással beszélgetni !
  • Akik már átélték ezt a fajta elvonókúrát, arról számoltak be, hogy eleinte nagy a hiányérzet. Rutinból gyakran nyúltak a zsebükhöz a telefonért, de ahogy teltek a napok, egyre felszabadítóbb élményt jelentett a teljes függetlenség.
  • Persze a dolog hátrányokkal is jár, mert sokan a telefonjukról tudják meg, hogy mennyi az idő, azzal készítik el fényképeiket vagy navigálnak az idegen helyeken. Néznek utána a látnivalóknak vagy egyszerűen azon követik a menetrendeket.​


 Utazási Tipp  
    Az összes egyiptomi last minute
utazás egy helyen

Egy kutatás szerint a felnőtt korú magyarok kb. 2/3-a el sem tudná képzelni az életét az okostelefonja nélkül. Honfitársaink 95%-a másra is használja a telefonáláson kívül készülékét. A legtöbben fényképezünk, de a sok hasznos utazást segítő applikáció közül szívesen használjuk a navigációt, nézzük meg az értékeléseket. vagy olvasunk utána a látnivalóknak. Valószínűleg az élet más területeihez hasonló módon, ebben a kérdésben is az arany középút a megfelelő. Azaz a praktikus tartalmak használata mellett némi digitális önkorlátozást is jó beiktatni az utazásunkba, így nagyobb élmény lesz az utazás nekünk is és az útitársaknak is.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.