Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok a mai napig rengeteg embernek jelenti a szabadság országát, ahová élete során legalább egyszer szeretne eljutni. Lássuk mi kellhetnek a sikeres utazáshoz!


ESTA

Az USA-ba való utazáshoz elengedhetetlen ez az elektronikus utazási engedély (Electronic System for Travel Authorization), ugyanis e nélkül a légitársaságok megtagadják az utat. Ezen felül vízum is kell az országban való tartózkodáshoz. Az ESTA 90 napra vonatkozik, 14 dollárba kerül és interneten lehet igényelni egy kérdőív kitöltésével. Az eredményeket maximum három nappal később juttatják el hozzánk e-maliben. Ha ez megvan, akkor mással nem is kell fáradni, mert az engedélyt automatikusan az útlevelünkhöz kapcsolják.


black new yorkBankkártya

Sokan tudják, hogy Észak-Amerikában az emberek többsége bankkártyával fizet és a legtöbb bolt is jobban preferálja a kártyás fizetést. Persze a készpénz is elengedhetetlen, de bankkártyát mindenképpen hozzon magával mindenki. Másik tipp: a bankunkat mindenképpen tájékoztassuk előre, hogy mikor és hol fogjuk használni a bankkártyánkat, ellenkező esetben ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy a gyanús kártyahasználat miatt azt letiltják.


 Utazási Tipp  
    Fedezd fel velünk Amerikát

Időjárás

Fontos figyelemben tartani, hogy az adott régió, ahová utazni készülünk, milyen időjárási jellemzőkkel rendelkezik, ugyanis ez is nagyban befolyásolhatja az utazásunkat. Egy egyszerű példa: Florida az év háromnegyedében tökéletes úti cél mindenkinek, viszont a júliustól novemberig tartó hurrikánszezon könnyedén elronthatja a kikapcsolódásunkat. A keleti parti városok (Boston, New York, Washington D.C.) európai klímával rendelkeznek, ide elsősorban a kulturális érdekességek miatt érdemes elutazni. Nyugaton San Franciscótól északra óceáni éghajlat jellemző, ami nem túl meleg nyarat és nem túl hideg telet eredményez. Ha valaki tengerre vágyik, akkor Los Angeles lehet neki az úti cél, bár ott az árak magasabbak.

new york tippek 01


Biztosítás

Ha Amerikába utazunk az egyik, ha nem az egyik legfontosabb dolog az, hogy megfelelő, mindenre kiterjedő biztosítással rendelkezzünk. Az USA-ban egy egyszerű vizsgálat is sok ezres tétel lehet, ezért a megfelelő utazási biztosítás elengedhetetlen feltétele az államokba való belépésnek. Ezen semmiképpen ne spóroljunk, mert gyorsan lesz a kellemesnek induló utazás egy hosszú éveken át tartó rémálom!

 Utazási Tipp  
    Fedezd fel velünk Amerikát

Autóbérlés

Az autóbérlés a bakkártyákhoz hasonlóan kötelező dolog az USA-ban. Hatalmasak a távolságok, akár már városon belül is, nem beszélve arról, hogy ha az országot szeretnénk bejárni. Európával ellentétben itt a nagy, benzinzabáló autók alkotják a kínálat javarészét, amiknek a többsége automataváltós - persze egyre több a hybrid bérelhető autó is, ha ilyet keresünk, erre is módunk lesz. Ha európai közvetítőt keresünk a bérléshez, akkor az egyik legjobb az Auto Europe, ugyanis az autójukat a világon 20 000 helyen lehet lerakni.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.