Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  Munkaszüneti napok szempontjából egészen jó évünk lesz 2023-ban, mivel összesen 9 ünnepnap esik majd hétköznapokra.  4-szer lesz  három- , illetve 2-szer  négynapos hosszúhétvégénk, amit okos dolog kihasználni, ha a szabadságunkat  tervezzük.

   Sokan  ügyesen ki tudják használni az itt megadott dátumokat, mert ha jó időkpontra tudják lekötni a munkahelyi szabadságaikat, akkor néhány nap szabadsággal, akár egy 16 napos utazás is összehozható. Lesz  két egynapos ünnep is   Március 15. és November 1., ami szerdára, pont a hét közepső napjára  esik majd, így ezeket a napokat a jogszabályok szerint nem lehet “hosszú hétvégésíteni”, ezekből így csak szabadsággal lehet 4-5 napos utazásokat kihozni.  Az viszont kifejezetten pozitív dolog lesz, hogy 2023-ban nem lesz egyetlen cserélőa munkanap vagy  ledolgozni való szombatunk sem.


trend2020


Ezek lesznek a 4 napos hosszú hétvégéink 2023-ban;

 • A Húsvét 2023-ban: április 7-10.-re esik  (péntek, szombat, vasárnap, hétfő). Ez az ünnep szerencsére kiszámítható minden évben, hiszen egy plusz péntekről és a következő hétfői napról van szó.  Arról itt lehet olvasni, hogy miért is változik a Húsvét dátuma minden évben?
 • A 2023-as Húsvét április 7-10. között lesz. Ez jö lehetőséget ad arra, hogy  8 nap szabadság felhasználásával akár egy 16 napra is elutazzunk valahová  április1-16. között. Ilyenkor elutazhatunk például Firenzébe megnézni a virágzó lila akácokat vagy leruccanhatunk Horvátoszszágba  az Adriára is, de a hosszú otthon töltött napok után belföldön is útra lehet kelni és megcsodálni, ahogyan virágba borul a természet
 • A Karácsonyt 2023-ban is december 23-26. között ünnepeljük majd, ami a  szombat, vasárnap, hétfő, keddi napokat érinti majd.   Az egész éves hajtást sokan a téli szünetben pihenik ki.  A karácsonyi ünneplés első és második napja ebben az évben hétfő-keddre esik majd, így 3 nap szabadsággal  össze lehet kapcsolni  az évvégével is, 2024. január 1.  hétfőn lesz, ezért csak január 2.-án kedd lesz az első újévi munkanap.  A téli szünetben a legtöbben belföldön illetve a környező országok hegyvidékeire utaznak el, de rendszerint  már beindulnak a melegebb országokba indított charterjáratok is. A különféle országok karácsonyi szokásairól itt olvashatsz bővebben.

naptár


Ezek lesznek a 3 napos hosszú hétvégéink 2023-ban;

 • Május elseje. hétfőn lesz így  az előtte lévő hétvégéhez csatlakozva  április 29 – május 1. (szombat, vasárnap, hétfő)  egy három napos hosszú hétvégét tesz lehetővé belföldön, vagy valamelyik közeli országban
 • A Pünkösd 2023-ban hétfővel összekötve egy május 27-29. közötti utazást tesz lehetővé. Ilyenkor már sokan utaznak a Balatonhoz, de akár egy repülős hosszú hétvége is beleférhet, pláne ha jó a repülős menetrend!
 • Október 23.  (szombat, vasárnap, hétfő) Ezen a hétvégén még a legtöbb belföldi nyaralóhelyen is lehet jó áron szállást  foglalni, de néhány tengerparti desztináció is úgy zár, hogy még el tudunk búcsúzni a tengertől. Szintén jó lehetőség ez az ünnep a múzeumok felkeresésére, hisz rendszerint nagyon sok múzeum ingyenesen látogatható az ünnep alkalmából.
 • Szilveszter: 2023. december 30 – 2024. január 1.  (szombat, vasárnap, hétfő), Nem muszáj otthon maradni, mert 2024. január 2. kedd lesz az első munkanap. 

  Utazási Tipp
  BOMBA áru szállások online foglalással 2023-ra akár SZÉP kártyával is !


Ezek lesznek az 1 napos ünnepeink  2023-ban;

 • November 1. ismét hét közepi ünnep, szerdára esik.  Az előző  héten ünnepeljük  október 23-át három napos hosszú hétvégével, így október 21 – november 5. közötti időszakban 8 nap szabadsággal újra el lehet utazni 16 napra. Ilyenkor  a Földközi-tengeri országok mellett  érdemes számításba venni Egyiptomot, vagy akár a Kanári-szigeteket is.
 • Március 15. idén szerdára esik. Ilyenkor még mindenhol dübörög  a síszezon, de sokan választják a gyógyfürdőinket vagy a tavaszi kirándulásokat is.
  mikor utazzunk utazasi horoszkpop 02


Augusztus 20. idén sajnos hétvégére esik, így nem jár pluszban szabadnap ezen az ünnepünkön 2023-ban.
munkaido naptar 2023


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.