Néhány évvel ezelőtt, elindultunk hármasban, hogy felsétáljunk a biatorbágyi Nyakas-kőhöz. Előre szólok, nem találtunk oda, helyette egy szürreális élményben volt részünk, de a szó jó értelmében.

   Néhány évvel ezelőtt, elindultunk hármasban, hogy felsétáljunk a biatorbágyi Nyakas-kőhöz. Előre szólok, nem találtunk oda, helyette egy szürreális élményben volt részünk, de a szó jó értelmében.  Letettük kocsinkat és a széles szekérúton elindultunk az erdő felé. Szebbnél-szebb mészkősziklák bukkantak fel útközben, néhányat meg is másztunk, szuper volt rajtuk élvezni a meleg májusi napsütést. Mediterrán hangulata van ott az erdőnek, pláne tavasszal, amikor nyílnak már a virágok, kellemes meleg szellő lengedez a kilátás pedig a sziklákról csodaszép.


Biatorbágy1


   Miután kigyönyörködtük magunkat és tovább sétáltunk kezdett feltűnni, hogy eddig még senkivel sem találkoztunk. Pedig mindenhol azt olvastam, hogy hétvégén azért elég sok arra a turista. Gondoltam szerencsénk van, kifogtuk, nem kell tülekedni, majd, hogy körbenézhessünk a Nyakas-kőről. További húsz perc után már biztos voltam benne, hogy eltévedtünk, megint. Sebaj, már kezdtek kirajzolódni a hegy tetején a pincék körvonalai. Gondoltuk, ott majd kérünk útbaigazítást. Sétáltunk a pincék között, de ott sem találkoztunk senkivel. Egyszer csak megláttunk a szőlősorok között egy hölgyet. Egyből jött, hogy segíthet-e ?! Elmondtuk, hogy hová szeretnénk eljutni, mondta is, hogy nincs messze, de üljünk csak le náluk. Idegenekhez nem nagyon szeretünk bemenni, de nagyon kedves volt a néni, így bementünk. Egy pincészethez tartozó szőlőbirtok volt, ahova betévedtünk, melyet Rigó Zoltán vezet.


 Utazási Tipp  
    online akciós szállásfoglalás szállodák, apartmanok,wellness szállások

 


hild pince14 1


    Egyből hozták is a pogácsát és a vizet, valamint nekem egy harmatos rozéfröccsöt, mivel az uram volt vezető beosztásban. Beszélgettünk néhány szót, majd kiment a néni, hogy dolga van a szőlőben. Ott maradtunk egyedül a pincében. Meglepődtem, hogy milyen bizodalma van a néninek ismeretlenekkel szemben. Igazán jól esett, hogy nem nézte ki belőlünk, hogy rossz szándékúak lennénk. Megettünk egy-két pogit, megittuk, amit kértünk, majd kerestük a nénit, hogy fizetni szeretnénk. Meg volt lepődve, hogy mi kiszeretnénk ezt fizetni. Azt mondta, hogy ő hívott be minket, nem gondoljuk, hogy kifizetteti velünk. Igazán kedves néni, mondtam az uramnak, ide máskor is jövünk! Mielőtt még rosszra gondolna az olvasó, fizetni is fogunk!