Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  Az autós kalandok mindig izgalmasak és kihívásokkal teliek lehetnek, különösen ha egy régebbi járművel vágunk bele. Ebben a cikkben megosztjuk a tapasztalatainkat egy 10+ éves autóval tett európai körutazásról, amely során Ausztria, Németország, Svájc és Franciaország is útba esett. Emellett bemutatjuk azt az okos döntést, hogy autós asszisztencia biztosítást kötöttünk, hogy elkerüljük a tavalyi kellemetlenségeket.

  Ahogy esténként munka után begurul a férjem az udvarra, szeretett autónkon megmutatkozik a kocsi korát is jelző néhány kopásnyom és kisebb festék hibák. Az autót igyekszünk rendben tartani, mégis egyfajta nosztalgia lengi be a levegőt ha beleülünk, hiszen számos régi emlék és kaland fűződik hozzá. Ezúttal azonban nem csak erről szeretnék beszámolni, hanem magáról az utazásról is, amire kis családunk vállalkozott.

Nagy utazás Európában a szeretett családi autóval

  Az út kezdetén némi izgalommal indultunk útnak, hiszen tudtuk, hogy egy 10 éves autóval Európa útjai kihívásokkal lehetnek a számunkra is. Az első napra tervezett útitervünk Ausztriába, Slazburg közelébe vezetett, ahol tavalyelőtt kellemetlen helyzetbe kerültünk egy motorhiba miatt. Ennek tapasztalatára alapozva már előre döntöttünk, hogy az óvatosság érdekében autós asszisztencia biztosítást kötünk. Így megelőzhetjük a váratlan helyzeteket, és baj esetén az autómentési költségek sem boríthatják fel a családi utazásunk komlpett költségvetését.

salzburg mirabellgarten

Biztonságban az úton – Autós Asszisztencia Biztosítás  problémák esetén

  Egy barátunk hívta fel a család figyelmét az autós asszisztencia biztosításra, ami egy olyan megoldás, amely nem csak a pénztárcánkat óvja, hanem lelkileg is megnyugtató. Az utazás során ugyanis bármikor előfordulhatnak kellemetlen meghibásodások, balesetek vagy más váratlan helyzetek. Mi a múltbéli tapasztalatokból tanulva nem szerettünk volna újra hasonló helyzetbe kerülni, ahol az autó hibája miatt megálltunk, és költséges mentésre majd szervizre volt szükségünk. Biztos ami biztos alapon még itthon átnézettük az autót, nehogy valami baj legyen vele, majd online megkötöttük a Europ Assistance AutoSOS asszisztencia biztosítását, ami a következő egy teljes évre nyújt védelmet és segítséget meglepően alacsony összegért.

TIPP: A szolgáltatást érdemes minimum 2 nappal az utazás előtt megkötni, mert ezen biztosításoknak mindig van átfutási ideje, amíg fedezetbe kerül a biztosított gépjármű.

Tapasztalatok: megérte az óvatosság

  Az út során az autós asszisztencia biztosítás egyszer volt a segítségünkre. Egy eddig nem ismert lámpa kigyulladt a műszerfalon, amit segítettek távolról megoldani. A tanulság az volt számunkra, hogy legyen szó apróbb technikai problémáról vagy éppen az út szélén történt defekt kijavításáról, mindig rendelkezésre állt a segítő és tapasztalt háttérként az Europ Assistance csapata, akikre számíthattunk. Az előre tervezett óvatosság a régi autóval történő körutazás során nem csak anyagi megtakarítást jelent, hanem megkönnyítette az utazást és biztonságban érezhettük magunkat az úton.

Königsee parkoló

Zavartalan élményekben volt részünk

  A tavaszt azzal töltöttük, hogy egy dinamikus és látnivalókban gazdag utazást állítsunk össze, ahol az úti célok voltak a fő központban. Az út során meglátogattuk Salzburgot és a Salzkammergut nevezetes helyeit hangulatos, Németországan München mellett a Königsee és a Mainau virágsziget voltak a fő nevezetességek. Svájcban a felkeresett Bázel, Luzern és Bern mellett a lenyűgöző hegyi tájakat, Franciaországban pedig a csodás elzászi vidékek mellett Strassbourg és Colmar szerepeltek a listánkon. A sok felejthetetlen családi pillanat, szebbnél-szebb látnivaló és gasztronómiai élmények még értékesebbé tették az utazást.

strasburg petite france virágos hid

Összegzés

  Az európai körutazásunk a 10 éves családi autóval izgalmas és felejthetetlen élményeket hozott. Az óvatosság és az autós asszisztencia biztosítás megkönnyítette az utazást, mert biztonságban érezhettük magunkat az úton. Az utazás bebizonyította, hogy az autó korától függetlenül érdemes felfedezni a világot, és minden út új kalandokkal és tanulságokkal kecsegtet. Az út során megtapasztaltuk, hogy az évek során gyűlt tapasztalatok és az óvatosság milyen fontos szerepet játszhatnak egy körutazás sikerében. Az autós asszisztencia biztosítás pedig egy olyan eszköz, amely segíthet elkerülni a kellemetlen helyzeteket és biztonságban tartani az utazást, így teljes mértékben élvezhetjük az új élményeket és kihívásokat.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.