Kellőképpen felspannolva értünk ki a reptérre, a gépünk még délelőtt indult. Mindezek előtt utána néztem, hogy milyen egészségügyi problémák jöhetnek szóba. Mindenhol első helyen szerepelt a hasmenés, már csak ezért is nem javasolják a csapvíz fogyasztását. Nem kellett nagy kutató munka, hogy kiderítsem, hogy az antinal nevezetű gyógyszer a megoldás, amennyiben ilyen helyzetbe kerülnénk. Itthon sajnos nem lehet a patikában venni, de Egyiptomból hazatérőktől lehet beszerezni, az ára általában egy tábla csoki. Ezen kívül szintén egy sarkalatos kérdés a kinti internet hozzáférés. Az egyik hazai szolgáltató képviselteti magát odakint is, de pont nem hozzájuk tartozom. Így újra igénybe vettem a facebook csoport segítségét és ajándékba kaptam egy egyiptomi internet kártyát.


Medeennce

    A repülőtéren gyorsan túlestünk mindenen és már a gépen is voltunk. Maga az út négy órás, ami ahhoz képest, hogy Afrikába indultunk, nem is olyan hosszú. Vittem magammal olvasni valót és kicsit szunyókáltam is, így azért csak eltelt az a négy óra. Megérkezve a szállodához pillanatok alatt megkaptuk a szobánkat, remek helyen volt. Belehetett látni a meseszép kertet és a tengerre is volt egy kis kilátásunk a teraszról. Szokás Egyiptomban baksist adni, hiszen nagyon alacsonyak a fizetések, így egészítik ki azt. Még idehaza felkészültünk egy dollárosokkal, az elsőtől meg is váltunk, amikor a londiner fiú lepakolta a holminkat a szobánkban.  Első dolgunk volt, hogy kisétáltunk a tengerpartra, látni szerettem volna a Vörös-tengert. Már kezdett esteledni, a strand is lassan kiürült. Mi is elindultunk a partról az étterembe vacsorázni, ahol egy több száz négyzetméteres, svédasztalos étterem várt minket. A szállodában több étterem is volt, de első nap nem mertük kipróbálni az arab konyhát. Vacsora után örültünk, hogy kettőig látunk, gyorsan ágyba is bújtunk.   Sokan az előítéletek miatt nem mennek el Egyiptomba. Pedig, mint turista semmit nem érzékeltünk abból, amivel rémisztgettek minket az ismerősök, akik még soha nem is voltak ott. Katartikus érzés először látni több ezer éves épületeket, a tenger pedig minden képzeletemet felül múlta. Mind a kettőnknek szerelem lett Egyiptom és a Vörös-tenger.   

 Folytatása  következik ....                                      Szerző & fotók és video:  Hajdu-Felső Bernadett


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.