Arezzo mellett volt a szállásunk egy kicsiny faluban, Pieve a Maianoban. Csodás Toszkán kilátás, mesés kert, terasz, terrakotta színekben pompázott a ház és a szoba is autentikus berendezéssel és festéssel volt ellátva. Egyből helyre is billentem. Egy óra pihenőt engedélyeztünk magunknak, majd indultunk is tovább a felfedező útra, hiszen csak három éjszakát töltöttünk el ebben a mesébe illő környezetben.

  Első utunk Pienzaba vezetett. Azóta is állítom, hogy ennél tipikusabb toszkán tájat még nem láttam. Mi térdgatyában és pólóban  flangáltunk, az ottaniak csizma, kabát, sapka, sál. Esküszöm, hogy nem túlzok! Kellemes 20-22 fok volt, igazi csavarogni való idő. Szebbnél szebb cipő boltok csalogattak, de nem csábultam el. Inkább az olasz borok és oliva olajok voltak teljes mértékben ellenállhatatlanok a számomra. Így nem is távoztam üres kézzel, mind a kettőből beszereztem magunknak. A tájjal nem lehet betelni, a dombok rajta a kis kőházakkal ciprus fák ölelésében, igazán megkapó látvány.


 

Toszkána 1.2


  Cortona volt a következő állomásunk, ahova már sajnos sötétedéskor értünk oda. A tájban gyönyörködni nem tudtunk, így felkerestünk egy éttermet, ahol elköltöttük a vacsoránkat. Rendeltem a ház borából, meglepetésemre 4dl-es kancsóban hozták ki. Fogalmazzunk úgy teljesen jól éreztem magam a vacsora végére.


Toszkána1.3


  Vissza indultunk a szállásunkra, de a körforgalmak ismételten kifogtak rajtunk. Próbáltunk térképet szerezni, kevés sikerrel. Sajnos a telefonjaink az egész napos intenzív használat miatt lemerültek. Akkor jött a nagy ötlet! Láttam egy templomot, ahol templom van ott kocsma is, a kocsmában meg mindent tudnak. Így is történt, még egy papírra le is rajzolták nekünk, hogy merre kell menni.   Így már könnyen vissza találtunk, ahol gyorsan álomra is hajtottuk a fejünket.

  Másnap életünk egyik legcsodálatosabb útjában volt részünk, de erről majd a következő részben. 


                                                                                                                                                               Szerző & fotók:  Hajdu-Felső BernadettTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.