Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  Arezzo mellett volt a szállásunk egy kicsiny faluban, Pieve a Maianoban. Csodás Toszkán kilátás, mesés kert, terasz, terrakotta színekben pompázott a ház és a szoba is autentikus berendezéssel és festéssel volt ellátva. Egyből helyre is billentem. Egy óra pihenőt engedélyeztünk magunknak, majd indultunk is tovább a felfedező útra, hiszen csak három éjszakát töltöttünk el ebben a mesébe illő környezetben.

  Első utunk Pienzaba vezetett. Azóta is állítom, hogy ennél tipikusabb toszkán tájat még nem láttam. Mi térdgatyában és pólóban  flangáltunk, az ottaniak csizma, kabát, sapka, sál. Esküszöm, hogy nem túlzok! Kellemes 20-22 fok volt, igazi csavarogni való idő. Szebbnél szebb cipő boltok csalogattak, de nem csábultam el. Inkább az olasz borok és oliva olajok voltak teljes mértékben ellenállhatatlanok a számomra. Így nem is távoztam üres kézzel, mind a kettőből beszereztem magunknak. A tájjal nem lehet betelni, a dombok rajta a kis kőházakkal ciprus fák ölelésében, igazán megkapó látvány.


 

Toszkána 1.2


  Cortona volt a következő állomásunk, ahova már sajnos sötétedéskor értünk oda. A tájban gyönyörködni nem tudtunk, így felkerestünk egy éttermet, ahol elköltöttük a vacsoránkat. Rendeltem a ház borából, meglepetésemre 4dl-es kancsóban hozták ki. Fogalmazzunk úgy teljesen jól éreztem magam a vacsora végére.


Toszkána1.3


  Vissza indultunk a szállásunkra, de a körforgalmak ismételten kifogtak rajtunk. Próbáltunk térképet szerezni, kevés sikerrel. Sajnos a telefonjaink az egész napos intenzív használat miatt lemerültek. Akkor jött a nagy ötlet! Láttam egy templomot, ahol templom van ott kocsma is, a kocsmában meg mindent tudnak. Így is történt, még egy papírra le is rajzolták nekünk, hogy merre kell menni.   Így már könnyen vissza találtunk, ahol gyorsan álomra is hajtottuk a fejünket.

  Másnap életünk egyik legcsodálatosabb útjában volt részünk, de erről majd a következő részben. 


                                                                                                                                                               Szerző & fotók:  Hajdu-Felső Bernadett


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.