Valencia az egyik legjobb döntés, ha valaki Spanyolországban a strandolás és napsütés mellett kulturális értékeket és mediterrán élményeket is keres


A Földközi-tenger partján épült 800 ezer lakosú Valencia Spanyolország harmadik legnagyobb városa. Jóval kevésbé ismert úti cél mint a felkapott Madrid, vagy Barcelona, mégis látványos és felejthetetlen utazásra számíthat mindenki, aki úgy dönt, hogy felkeresi az azonos nevű tartomány székhelyét, Valencia városát. Akár hétvégére, de egy teljes hétre is jó döntés.       


valencia szoveg kozott 03

Valencia legszebb látnivalói:
Valenciában nagyon jól elkülönülnek egymástól a nagyon látványos régi és az újabb modern látnivalók, és akkor még a fantasztikus tengerpartjáról egy szót sem ejtettünk! Valencia önálló felfedezéséhez jó segítséget jelent mindenkinek a jól működő a metró és a buszhálózat. Érvényes a nyilvános tömegközlekedési eszközökön, a reptéri transzferre, fontosabb múzeumokban és látnivalóknál. Továbbá különböző kedvezményeket biztosít több étteremben, városnézésen, boltokban és egyéb szolgáltatásoknál.

TIPP: Érdemes indulás előtt Valencia városkártyát vásárolni


 Utazási Tipp  
    Spanyolországi utazások és szállásfoglalás akár-20-30%


Valencia óvárosa:
Valencia óvárosának felfedezését a város legnagyobb terétől a a Plaza del Ayuntamientonál érdemes elkezdeni. A tér közepén díszes szökőkút áll, két legszebb épülete a Városháza és a Főposta. A közeli Valencia Aréna 4 emeletes épülete a római Colosseumra emlékeztet és hétvégén bikaviadaloknak ad otthont. Az óvárosban rengeteg középkori látnivaló várja a turistákat. Feltétlenül meg kell nézni a Turia egykori partján épült középkori ikerkapukat a Torres de Serranost, a 13- századi Katedrálist, a Selyembörzét és a mindig nyüzsgő Vásárcsarnokot.  
valencia szoveg kozott 01

A modern Valencia:
A Művészetek és Tudományok városát ( Ciudad de las Artes y las Ciencias) az elterelt Turia folyó egykori medrében alakították ki kb. két kilométer hosszúságban. Ultramodern épületegyüttesében több fontos intézmény is működik: Oceanografic akvárium, Imex 3 D mozi, Tudomány Múzeuma, Reina Sophia Operaház és Agora rendezvénycsarnok. Jardin del Turia: Az elterelt Turia folyó medrében kb. 8 kilométer hosszan egy hatalmas közparkot alakítottak ki pálmákkal, virágokkal, játszóterekkel, padokkal és sportolási lehetőségekkel. A park egészen Bioparkig húzódik és érinti az óvárost is.  
  valencia szoveg kozott 02

Valenciai tengerpartja:
A kb. 4 kilométer hosszúságú és 100-120 méter széles homokos strandot akár tömegközlekedéssel, akár kerékpárral is egyszerűen fel lehet keresni a belvárosból. A strand mellett szépen gondozott parkosított sétány fut végig. A part mentén mindenütt kávézók, éttermek, sportpályák és zuhanyozók várják a strandolókat. Különleges tengerparti látványosságoknak számítanak a gyönyörűen kialakított homokszobrok.

 

További információk Valenciáról;

Irány Valencia – történelmi utcák és modern negyedek