Érdekességek és 10 kihagyhatatlan programajánlat Kuba első számú üdülőparadicsomából. Fedezzük fel Varaderót!

 

Kuba egy látványos csodákkal teli ország. Sokan csak a tengerparti üdülés céljából keresik fel, de bőven akad építészeti emlék és kulturális érték is amit érdemes megnézni. Kuba nemzetközileg legismertebb üdülőhelye Varadero, ami egy félszigeten található. Varadero büszkélkedhet Kuba leghosszabb homokos strandjával, melynek vize csábítóan türkizkék színű. Fehér homokkal borított káprázatos fürdőhelyei összesen 22 kilométert foglalnak el a 30 kilométeres partszakaszból.

 

Varadero egy kubai város, amely Cárdenas régiójához tartozik és a Hicacos-félszigeten található Matanzas megyében. Havannától mért távolsága 130 kilométer. Varaderonak kevéssel több mint 21000 lakosa van, azonban nemcsak a fürdési lehetőségei, hanem az általa kínált exkluzív szállodák és különféle szórakozási és program lehetőségek miatt lett ennyire felkapott karibi üdülőhely. A legtöbben novembertől májusig látogatnak el Varaderoba, mert a nyári időszakban általában meglehetősen forró az időjárás.


 Utazási Tipp  
    A legjobb üdülések és
akciós ajánlatok Kubába

Varadero történelme:

 

Varadero városát 1887. december 15-én alapították, amikor tíz kubai család letelepedett a területén. Először gazdálkodást folytattak, majd az 1900-as évektől kezdődően fokozatosan a korabeli gazdag családok kedvenc pihenőhelyévé vált. Varaderoba hamarosan nemcsak kubaiak, hanem az amerikai gazdagok is szívesen jártak nyaralni és kikapcsolódni. Ezzel kezdődött el a turizmus fellendülése. A XX. század elejétől egyre több ismert személyiség kezdte el látogatni a gyönyörű varaderoi strandokat. Köztük volt többek között a legendás gengszter Al Capone és Irenee Du Pont amerikai milliomos is, akik hatalmas és pompás kastélyokat építettek. 1931-ben Du Pont felépítette a híres Xanadu kastélyt, amelynek 61 hektáros 18 lyukú golfpályája van. Ez volt az első golfpálya Kubában, amelyet az amerikaiak építettek.


varadero 01Ugyancsak a 30-as években alapítják a Jososne parkot, miután José Fermín Iturrioz üzletember egy földterületet vásárolt egy lagúna körül. Az első házat 1938-ban építették fel, később egy nagy méretű neoklasszicista kastélyt is építettek, ahol Iturrioz a családjával élt. Az Iturrioz házhoz építettek egy alagutat is, ami a tengerparthoz vezetett. Ma ez az alagút a Nemzetközi Búvárközponthoz vezet, amely Varadero legújabb turisztikai látványossága
varadero 02

Ezeknek a fényűző épületeknek, valamint a hosszan ott időző tulajdonosok és a vendégeik komoly mértékben fellendítették a turizmust, így Varadero egyre menőbb utazási célponttá vált. Az 1940-es évektől kezdve egyre több volt a pazar villa, amelyeket gyönyörű természeti táj vett körül.

 

Az évek múlásával Varadero vízparti sétányait szállodákkal és egyéb szálláshelyekkel töltötték meg, hogy a nagyszámú látogatót be lehessen fogadni. Az első nagy szállodát a International Hotellánc építtette az 50-es években. Példájukat azóta számos nagynevű hotellánc követte. Az ott nyaraló vendégek szórakoztatására, egyre többféle programot szerveznek, hogy még jobban érezzék magukat. Így lett Varaderoból az egyik leglátogatottabb karib-tengeri üdülőhely.


 Utazási Tipp  
    A legjobb üdülések és
akciós ajánlatok Kubába

Hogyan juthatunk el Varaderoba?


A világ különböző részeiről érkező turisták általában Havannán keresztül érkeznek, vagy direkt charterjárattal a Varadero mellett található a Juan Gualberto Gómez nemzetközi repülőtérre, amely kb. 22 km-re fekszik a várostól. A transzfer Havannából 2 óra, míg a helyi repülőtérről kb. 20 percet vesz igénybe. Nagyon sokan egészítik ki a Varaderoi üdülésüket 2-3 napos havannai tartózkodással.

 

 

Látnivalók és programlehetőségek Varaderon:

 

 

 • 1. Jososne park
  A félsziget legmagasabb pontján, egy 9 hektáron elterülő régi kastély és kastélypark, melynek közepén egy tavat alakítottak ki. Nagyon szépek a helyi növények. Helyben lehet csónakázni, sétálgatni, fürödni. A kis "Casa de Las Américas" néven is ismert kastély 3 emeletes. 7 szobával, 3 terasszal és 7 erkéllyel rendelkezik. Ezen kívül egy hatalmas 9 lyukú golfpályát is építettek.
 • 2. San Ambrosio-barlang
  Ez a hely fontos régészeti lelőhely, amely Varadero városában található. A barlang 300 méter hosszúságú. Falain 47 Kolumbusz érkezése előtt készült falfestmény látható, ami régészeti csodának számít. A képek bemutatják Varadero első lakosainak életét. Ezeket a műveket a beszűrődő napfénynek köszönhetően természetes megvilágításban lehet megnézni.
 • 3. Varahicacos ökológiai rezervátum
  A San Ambrosio barlang közelében lévő rezervátumban érdekes növények, korallok, kagylók, rákfélék és különféle gerinces állatok találhatók a tengerben. A Varadero rezervátum legjelentősebb fauna a cápák, teknősök és más vízi élőlények számára.
 • 4. Varadero Városi Múzeum:
  Egy hatalmas kastélyban mutatják be Varadero történelmét az ott talált régészeti tárgyak és régi fényképek segítségével. A múzeum helyiségeiben bemutatják még a környék állatvilágát és egy helyi művészeti gyűjteményt is.
 • 5. Egésznapos katamarán kirándulás:
  Ezen a túrán fel lehet fedezni a homokos korall szigetek világát. Útközben akár delfinekkel is lehet találkozni! A hajón elfogyasztott ebéd után sznorkelezni is lehet Cava Blanco álomszép strandjánál. • 6. Delfinario
  A Varaderoban található Delfinarióban sokak álma válik valóra, mert együtt úszhatnak a delfinekkel. A látványos show műsor remek családi program.
  7. Dzsungel túra:
  A félsziget déli részére szervezett túra gyönyörű homokos szigetek közé vezet el, melyek egyikén bemutatják a helyi krokodilos állatkertet is. Ideális program családosok számára is.
 • 8. Felfedező Jeep szafari hajókirándulással és lovaglással:
  Varadero felfedezését előbb dzsippel kezdi ez a program, majd hajózás következik a Canimar folyón. A folytatásban lovaglás és fürdés következik. Ebéd után Matanzas város, a Bellamar barlang, a La Dionisia temető romjainak meglátogatása következik.
 • 9. Egész napos Havanna:
  Ez a felejthetetlen program Havanna UNESCO Világörökségi védelem alatt álló óvárosának történelmi épületeit mutatja be. Havanna nevezetes épületei közül bemutatásra kerül a Nagy Színház, a Capitolium, a katedrális vagy a régi erődrendszer falai. A folytatásban piaclátogatás és kóstolóval egybekötött rumgyár látogatás következik.
 • 10. Havanna by night
  A program az egész napos Havanna kiránduláshoz kapcsolódik. A városlátogatás után egy havannai szállodában van lehetőség lezuhanyozni és átöltözni elegáns ruhákba, majd vacsora következik. A program folytatása egy színes revü műsor 120 előadóval a világhírű Tropicana színpadán.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.