Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Kairó felfedezéséhez hetekre lenne szükség, mert annyi ott a látnivaló. Írásunk bemutatja a legfontosabb kairói látványosságokat

   Sok más városhoz hasonló módon, annyira kevés időt töltenek az utazók Kairóban, hogy a legokosabb dolog, ha előre eltervezik azt, hogy mit fognak megnézni az egyiptomi fővárosban? Kairó és a tágabb értelemben vett környezete minden bizonnyal hetekre elegendő látnivalót tartogatna, így megpróbáljuk összeszedni a legfontosabbakat, melyeket egy pár napos tartózkodás alatt mindenképpen érdemes lesz felkeresni:


Gíza 9 piramisa1. Az Egyiptomban található több, mit 80 piramisból a Gizai piramisok a leghíresebbek. A Hufu piramis (Kheopsz) a legnagyobb egyiptomi piramis, és az ókori világ egyetlen megmaradt csodája. A mellette lévő szfinx pedig a világ legnagyobb monolit szobra. 10 érdekesség az egyiptomi piramisokról

 

Tipp: a piramisok és a szfinx mellett érdemes megnézni az ókori hajó múzeumát, ami lényegében egy teljes méretű hajó, amelyet a Hufu (Kheopsz) piramis lábánál temettek el. Nyári hónapokban jól fog esni a kellemes légkondicionálás és a nyugodt légkör. Esténként pedig kb egyórás a piramisok és Egyiptom történetét bemutató látványos zenés fény- és lézerbemutatón lehet részt venni. A belépő ára kb. 50 Euro.


 Utazási Tipp  
    Körutazások, szállások Kairóban

2. Kairo Egyiptomi Régészeti Múzeum

 

Sehol máshol nem található annyi ókori emlék, mint a Tahrir téren lévő kairói régészeti Múzeumban. A múzeum jelenlegi épületét 1900-ban adták át. A gyűjteményben több, mint 120.000 darabot őriznek a történelem előtti időktől egészen a római-görög korszakig. A látogatásra kb. 3-4 órát érdemes betervezni, a 27 múmiát bemutató terembe extra felárat kérnek. Az egész múzeum legérdekesebb látnivalói a Thutanhamon kincsek, melyek egy különteremben tekinthetők meg.


kairo régészeti múzeum


3. Khan el Khalili és Muizz utca 

Kairó Khanili és Muizz al din utcái az óváros legjobb látványosságok közé tartoznak. A 14.századi eredetű Khan el Khalili nem csak egy egyszerű bazár, ahol ékszereket, régiségeket, kézműveseket és ajándéktárgyakat lehet vásárolni – hanem egy darab történelem is, ami koncentráltan mutatja be a középkori Kairó hangulatát és az iszlám építészetet. A bazár éjszaka is nyitva tart, vásárlás közben érdemes szünetet tartani egy helyi kávézóban, ahol akár vízi pipázni is lehet.


Kairo bazár utca


4. Nílus - feluccázás

 

Bár nyilvánvalóan a felucca önmagában nem látványosság, de határozottan az egyik legjobb módja annak, hogy megtapasztaljuk Kairó hangulatát, miközben a kis vitorlás hajó nyugodtan úszik a Nílus vizén. Különleges hangulata van annak, amikor alkonyat idején a kaotikus nagyvárosban a kis hajó kapitánya átvisz minket a városon.


 Utazási Tipp  
    Körutazások, szállások Kairóban

5. Citadella

 Rengeteg érdekes látnivaló koncentrálódik a hatalmas kilencszáz éve Szaladin szultán által építtetett kairói erődítmény területén. Hosszú időn át az uralkodócsalád lakóhelyeként is szolgált az erődrendszer. A citadella legérdekesebb látnivalói a Mohammed Ali, a Szulejmán pasa és az al-Nasszír Mohammed mecsetek, az óratorony, az Ékszer Palota és a Hadtörténeti Múzeum.


  kairo Salah al din citadella és Mohamed Ali mecset


6. El-Muallaqa-templom

 

Az egyiptomi kopt keresztények 7. században épült központi temploma az El-Muallaqa templom ( a Szűz temploma) Kairó egyik legősibb részén található. A római időkben épített vízi kapu két védőbástyájának helyén található templom fő ékessége a szépen faragott márvány szószéke.

 Kairo Kopt templom

7. Kairo torony

 

  Kairo közepén  Gezira szigetén áll a 187 méter magas Kairo torony, melynek felső teraszáról páratlan kilátás nyílik a környező sportpályákra és  ahonnét lenyűgöző körpanorámában gyönyörködetnek a látogatók. A kilátó alatti étteremben frissítőket és ételeket szolgálnak fel.

Kairo tower

8. Al Azhar park

  Kairo zöld tüdejének számít a gyönyörű Al-Azhar park, amely az iszlám kertépítészet hagyományait követve alakítottak ki. Az Al-Azhar Park egy nyilvános park, amely Qism al-Darb al-Ahmarban, a történelmi Kairóban, Egyiptomban található. Ezt a parkot számos kitüntetés mellett a világ hatvan nagy közterülete közé sorolta a Project for Public Spaces. Két étterem, egy nagy játszótér és egy mesterséges tó szolgálja a látogatók felüdülését.

Kairo Al Azhar park

Ezt is olvasd el!

Hasznos tudnivalók és jó tanácsok Egyiptomba utazóknak!

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.