Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  Nem kell többé oltási igazolás  a Thaiföldre utazáshoz, ugyanis eltöröltek minden korlátozást ! Anutin Charnvirakul miniszterelnök-helyettes és egészségügyi miniszter január 9-én bejelentette, hogy nem kell már vakcina igazolás sem a Thaiföldre beutazó turistáknak. Az intézkedés azonnali hatállyal életbe lépett!

    Máris enyhítettek a feltételeken Thaiföldön.  A légitársaságok számára kiadott beutazási szabályzatban fontos változás történt: a vakcina igazolvány és egyéb előírt dokumentumok hiánya esetén is felengedik az utast a járatra, érkezéskor viszont őket tesztelhetik. Vagyis oltatlanul is lehet papírok nélkül utazni Thaiföldre. Nagy eséllyel nem fognak senkit sem tesztelni, mert olyan mennyiségű utas érkezik naponta a bangkoki reptérre, hogy ez lehetetlen volna.


Bangkok királyi hajómúzeum

Végül sikerült a thaioknak hírbombát robbantani  a turisztikai főszezon közepén. Mondjuk tipikusan thai módra sikerült ezt is végrehajtani, mert a megszokott hivatalos oldalakon semmi nyoma ennek a hírnek. De nézzük a pontos információt, utána pedig egy kis háttérmagyarázat.

2023. január 9-étől Thaiföldre utazóknak Covid ellen oltottaknak kell lenniük.

A szabály alól kivételt jelentenek (vagyis nem kell védőoltás):

- Thai útlevéllel utazók

- Gyermekek 18 év alatt

- Azon utazók, akik orvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy az elmúlt 180 napban átestek a Covidon

- Tranzit utasok (akik nem hagyják el a reptéri tranzitot)

- Valamint azok, akik orvosi igazolást tudnak felmutatni, hogy miért nem kaphatnak védőoltást.

   Akik olyan országba repülnek vissza, ahol PCR tesztet kérnek a belépéshez, azoknak Covidra érvényes utazási biztosítással is kell rendelkezniük.


krabi thaifold 01

  Ezt a rendelkezést a Thai Légügyi Hatóság küldte ki a nemzetközi légitársaságoknak, akik a becsekkoláskor fogják ellenőrizni a dokumentumokat. Így első körben minden utazást tervező érdeklődjön a saját légitársaságánál, ellenőrizze az oldalukat.

    Akkor jöjjön a háttérmagyarázat, mert ahogyan említettem több mint furcsa, hogy ez az intézkedés nincs kint hivatalos thai oldalakon, sem a TAT, vagyis a Turisztkai Hivatal oldalán, sem egyetlen nagykövetség weblapján. De mindenképpen hivatalos rendelkezésről van szó, ami ahogyan látszik, a repülővel érkezőket érinti biztosan.

   Az intézkedést azért hozták meg, mert január 8-án Kína megnyitja a határait a saját állampolgárai előtt, Kínában pedig jelenleg újra tombol a Covid járvány. Több ország ezért már lépett és a kínai turisták beutazását többek között Covid teszthez közötte. A thaiok más utat választottak, nem tesznek megkülönböztetést a beutazók között, mindenkire egyaránt vonatkozik az új intézkedés. A Covid előtti utolsó évben a közel 40 millió Thaiföldre utazó turista egyharmada kínai volt. A thai hírekben napok óta mást sem látni, hogy a kormányzat izgatottan várja újra a kínai tömeget, a politikusoknak jüan jel pörög a szemében. Ezért nem merték csak a kínai turistákat korlátozni.


koh samui 2

  Akik be vannak oltva, azokat ez az intézkedés nem érinti. Thaiföld az összes nemzetközi vakcinát elfogadja, még az orosz Szputnyikot is, ami sok magyarnak jó hír. Nincs lejárata az oltásoknak, vagyis nem számít, ki mikor kapta. Legalább 2 oltást kérnek, de ha Johnsonból kapott, akkor természetesen egyetlen oltás is elég a teljes védettséghez.

  Az oltás hiányát PCR vagy gyorsteszttel sem lehet kiváltani. Csak a fent felsorolt kivételek léteznek.

   Egyelőre. Háttérinformációk szerint a kormányzatban is nagy vita előzte meg ezt az intézkedést, s várhatóan rövidesen módosítani is fogják. Mit tudok mondani erre: így legyen, mert talán magyaráznom sem kell, hogy a véleményem erről az egészről nyomdafestéket nem tűrő volna.

 Természetesen mindenkinek tiszteletben tartom a döntését, hogy akar-e oltatni vagy sem. 


Forrás: Bangkok Charlie idegenvezető 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.