Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

 Az érvényes  személyi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok mostantól  180 napos időszakon belül maximum 90 napot tartózkodhatnak vízummentesen Törökországabn.  A turisztikai célú beutazáshoz már 2014 óta nem volt szükségünk vízmura, viszont útlevél nélkül nem lehetett belépni  a látnivalókban gazdag és remek ár-érték arányú utakat biztosító országba.

 

  A jövőben már személyi igazolvánnyal, útlevél nélkül is utazhatnak a magyar turisták Törökországba – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Fontos tudni: Az útlevélnek ill személyi igazolványnak viszont  még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő beutazást követően.  Felhívják a Törökországba utazók figyelmét, hogy amennyiben úti okmányuk érvényessége a belépés napján nem éri el a 180 napot, és emiatt visszafordíthatják, a török idegenrendészeti eljárásba beavatkozni Magyarország külképviseleteinek nincs illetékessége. 


istanbul mecsetek


Kiskorúak beutazása: 

  Bár a jogszabályok nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló (k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló (k) aláírását. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy eleve angolul elkészíteni. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A vegyes házasságból született magyar-török kettős állampolgár kiskorú esetén, amennyiben török útlevéllel utazik, vagy nevéből sejthető, hogy török állampolgár is – a török hatóságok kérik a másik szülő török közjegyző előtt török nyelven tett hozzájáruló nyilatkozatát a kiskorú kilépéséhez.

Vízum:  Turista célú beutazás esetén: vízum beszerzése nem szükséges.

  A vízummentes tartózkodás időtartama összevonva is legfeljebb 90 nap lehet 180 napon belül.  A vízummentes beutazás turista és üzleti célú belépésre vonatkozik (üzleti tárgyalások folytatása, konferencia- és vásárlátogatás). Turistaként - tehát vízummentesen - léphetnek be a sport vagy kulturális eseményeken történő szereplés céljával utazók is.

Egyéb célú beutazás esetén: vízumkérelem a Török Köztársaság budapesti nagykövetségén nyújtható be.


Cikkeink, érdekességek, hasznos információk Törökországról: 

https://utazasielmenyek.hu/orszagok/torokorszag

Isztambuli szállások online foglalással

Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.