Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 A Dunakanyar legszebb pontján található Visegrád nemcsak az egyik legfontosabb nemzeti emlékhelyünk, hanem egy remek utazási célpont kiváló kirándulási lehetőségekkel, programokkal, wellness szállodákkal, ahol az aktív kikapcsolódás szinte összes lehetősége megtalálható. Bemutatjuk a legérdekesebb programokat, kirándulóhelyeket, és nevezetességeket , amelyeket kár lenne kihagyni, ha valaki Visegrád környékére látogat.

  Az utóbbi években kb.  4-5 millió turista látogatott  el közúton vagy hajóval Visegrádra, ami előkelő helyet foglal el a magyar városok sorában. A legtöbb Visegrádra érkező vendég  csak pár órára érkezik, viszont az elmúlt évtizedekben épített kényelmes szálláshelyeknek köszönhetően már egyre többen töltenek el hosszabb időt is a Dunakanyar legszebb fekvésű városában.

Ezek a legnépszerűbb Látnivalók és programlehetőségek Visegrádon:

1. A Fellegvár

  A mai fellegvárat a korábbi várak romjain kezdték el a 13. században IV. Béla idejében, majd Luxemburgi Zsigmond, Károly Róbert és Mátyás király idejében is fejlesztették, majd a török időkben szinte teljesen elpusztult. Az erődítés felújítása kb. 150 éve szakaszosan zajlik. Falai között rendezték a sokat emlegetett 1335-ös királytalálkozót,de a legöbben  leginkább Mátyás királyhoz és feleségéhez, Beatrix királynéhoz kötödik, akik sok időt töltöttek a várban. Az épület bejárása önmagában érdekes kulturális élmény, a látogatók egy történeti kiállítás mellett a panoptikumot, egy korona történeti kiállítást és egy vadászati-halászati gyűjteményt nézhetnek meg. A panoráma kilátó látogatása csak tetézi az amúgy is csodálatos látványt.


visegradi var 02


 2.Királyi palota:

   A nagyterületű királyi palota ad otthont a Mátyás király múzeumnak, ahol a Visegrád életében fontos szerepet játszó 5 király emlékét mutatják be szakszerűen és hiteles formában,  a régi időkbe repít vissza a múltat  bemutató digitális film. A palota 410 körülig volt királyi székhely, de a város később is a magyar uralkodók fontos vidéki rezidenciája maradt. A koronázási ékszerek őrzőhelyeként történelmi jelentősége iis fontos volt. Legutolsó fénykora Hunyadi Mátyás uralkodására esett, aki a várat és a palotát is felújíttatta, átépíttette. A frissen megynyitott Visegrág harcosai c. állandó kiállításon a múzeum gazdag régészeti fegyvergyűjteményének kiemelkedő darabjait és számos fegyverrekonstrukciót mutatnak be. 


visegrás királyi palota


 3. Salamon-torony

   A hatszög alaprajzú Salamon tornyot eredetileg a 13 században építették az alsó- és a fellegvár közötti védőfal vonalán. Az egykori lakótoronyban érdekes kiállítást rendeztek be, ami bemutatja  a múlt történelmi emlékeit, a Salamon-torony legfelső hatodik szintjéről lélegzetelálltóan szép kilátás nyílik a környékre.


visegradi var


4. Mogyoró-hegy

  A Mogyoró-hegy akár önmaga  is ideális úti cél lehet, egy jó kis oxigéndús kiruccanáshoz,  azonban igazán izgalmassá teszi, az a hegy tetején található egy vadaskert, amit a Madas László Erdészeti Erdei Iskola tanulóinak kedvéért alakították ki. Az utóbbi évek során igen kedvelt nevezetesség lett ahol megfigyelhető a lovak, pónik, gímszarvasok, kecskék és vaddisznók élete. A Mogyoró-hegy  másik fő attrakciója a  Nagy-Villám oldalában kiépült nyári bobpálya, ami szinte egész évben várja a látogatókat. A 700 méteres pályát alpesi bobbal és a nyári bobbal is ki lehet próbálni miközben élvezzük a szép erős körtnyezetet és a kilátást. A pálya melletti büfé gondoskodik a felfrissülésről, a bevállalósak pedig megkóstolhatják a hely specialitását, a bob dogot is.


visegradi var 04

 


  5. Túrázás és kerékpározás:

    Az Ördögmalom vízesés és a Magdolna-forrás irányából lehet eljutni a Telgárthy-réten található Bertényi Miklós füvészkertbe, melynek különleges mikroklímája és növény válogatása minden évszakban különleges élményt jelent. Érdemes még felkeresni Szentgyörgypusztát is ami közigazgatásilag szintén Visegrádhoz tartozik. Legendás színésznőnk Gobbi Hilda s Áprily Lajos költő is ott élt idős korában. A környező hegyekben több, mint 100 kilométer jól kiépített túraösvény és kerékpárút várja a természet szerelmeseit. A jelzet túraútvonalak mentén padokat, pihenő helyeket, erdei játszótereket és kilátó pontokat építettek ki.


Kedvezményeket is biztosító szállások Visegrádon és a környékén:

Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.