Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Egyre többen döntenek úgy, hogy vonattal keresik fel a magyar tengert


Reneszánszát éli a vasúti közlekedés, így egyre többen döntenek úgy, hogy vonattal utaznak a Balaton északi vagy déli partján lévő üdülőhelyekre. A hivatalos statisztikák szerint tavaly 1,6 millióan döntöttek a vasúti közlekedés mellett azok közül, akik a Balatonnál töltötték a nyaralásukat. Az előző évhez képest 120 ezerrel növekedett az utaslétszám.


vonattal a balcsira 01A trendet felismerve úgy döntött a MÁV, hogy június közepe és augusztus vége között jelentős mértékben megnöveli a járatok számát és a közlekedő szerelvényeket is jórészt korszerűbb, légkondicionált szerelvényekre váltja melyeken kerékpárt is lehet szállítani, valamint kísérleti jelleggel étkezőkocsikat is forgalomba állítanak.


FÜRDŐS VONATOK:

Hétvégenként Budapest és Siófok között új járatpárt állítanak forgalomba, hogy ki tudják szolgálni a strandolókat és a hétvégére leruccanó fürdőzőket is. Ezek a szerelvények a Velencei tó és a Balaton partján lévő üdülőhelyeken is megállnak és nagyméretű kerékpár szállító kocsikkal közlekednek.


 Utazási Tipp  
    Last minute szállások a Balatonnál

KÉK HULLÁM VONATOK:

Kék hullám névre hallgatnak azok a kér óránként induló vonatok, amelyek Budapest és tapolca között közlekednek úgy, hogy útközben csak Kelenföldön és Székesfehérváron állnak meg, a Balatonparton pedig minden vasútállomáson. A menetidő Balatonfüredig mindössze 112 perc, ami gépkocsival is jó időnek számít.


BALATON EXPRESSZ VONATOK:

Budapest és Keszthely között korszerű és praktikus közlekedési lehetőséget teremtek a déli parton InterCity és büfé kocsikkal közlekedő expressz járatok, ahol egyszerűbb ételeket és italokat is lehet vásárolni.Nemcsak a Budapesti relációból lehet vasúton elérni a balatoni üdülőhelyeket, hanem például Szegedről, Miskolcról, Záhonyból vagy Pécs irányából is igen népszerű ez a közlekedési mód. Az utazók között egyaránt találhatók diákok, családosok és idősebbek is. Az aktuális menetrendről érdemes indulás előtt érdeklődni.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.