Minden utazásunk alkalmával tartunk egy olyan napot, ami csak is a Hunoré. Oda megyünk, ahova ő szeretne, most sem volt ez másként. Játszótér és kalandok, ez volt a kérés, így barátaink javasolták, hogy erre a legalkalmasabb Wagrain csodás hegye. Családi parkként funkcionál az 1700 méter magasan levő óriási terület. Felvonóval lehet feljutni a hegy állomásra, ahol már az állomás előtt Pazar játékok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

grafenberg


  Fel sem lehet sorolni annyi játék található itt. Csak néhány, a kedvencek közül: méhészeti oktató ösvény, 25 méteres kötélhíd, óriás csúszdák, amik a kötélpályához repítenek, a Grafenberg-tavon kézi erővel közlekedő fatutaj. Ezen kívül van még vízi akadály pálya a tavon, és egy csodás ösvényen körbe is lehet sétálni, ahonnan az Alpok magas hegyei is megfigyelhetőek.

  Közkedvelt a Sonntagskogelnél felállított "hinták fala", valamint a hosszú kanyargós utak mellett található kisebb ügyességi és logikai játékok. Az egész napunkat szinte a parkban töltöttük, még sem tudtuk bejárni a teljes területét. Ebédünket a parkban található egyik hüttében fogyasztottuk el. Igazi alpesi hangulat kapott el minket, ahogy a kép is annak jegyében készült.


wagrain hutte


  Ahogy a hüttétől vissza felé sétáltunk, tehenek legelésztek mellettünk elkerítve. Gazdájuk pont akkor érkezett meg és már hajtotta is őket hazafelé. Olyan filmbéli volt az egész, a magas hegyek, alpesi levegő, zöldellő legelők, hegyi hütte és a kolomp a tehenek nyakán.


grafenberg