A hesseni főváros Wiesbaden számos látnivalóval és érdekes programokkal vár mindenkit.


Hessen tartomány elegáns fővárosa Wiesbaden három ismertebb nagyváros közelében található. (Darmstadt, Maiz, Frankfurt am Main) Sokan látogatják gyönyörű környezete és a régió híres szőlőültetvényei miatt. A városközpont bővelkedik olyan fontos és érdekes látnivalókban, melyeket akár önállóan, akár szervezett városnéző túra keretében lehet felkeresni. Természetesen a kerékpáros túrák, a gasztronómiai élvezetek és a vásárlási élmények is hozzátartozhatnak egy wiesbadeni látogatáshoz.


wiesbaden 01


A látogatónak fel sem tűnik, hogy egy közel háromszázezer lakosú nagyvárosban jár, amikor megérkezik Wiesbadenbe. Mindenfelé tágas tereket, zöld parkokat és többnyire fehér vagy halvány pasztell színekben pompázó elegáns köz- és lakóépületeket látni a sík területen lévő városközpontban és a dombosabb lakóövezetekben. A nagyvárosi zsúfoltságnak és rendezetlenségnek alig van nyoma, ha valaki a belvárosban jár. A legfőbb látnivalók egymás közelében találhatóak, gyalog is könnyűszerrel fel lehet őket keresni.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás Németországban

Wiesbaden legfontosabb látnivalói:

A Schlossplatz-ot történelmi ötszögnek is nevezik a helyiek. Itt található az 1600-as évek elején épült régi- és a 19. századi Új Városháza, a Nassau hercegek egykori palotájából kialakított Hesseni Parlament és az 1862-ben átadott öt tornyú Marktkirche, melynek 98 méteres főtornya sokáig a város legmagasabb építménye volt. Közvetlenül mellettük található a városi piactér, amit a szerdán és szombati napokon megtartott helyi piac idején érdemes felkeresni. A piactér sok rendezvény számára biztosít ideális helyszínt.
wiesbaden 02
A közeli Wilhelmstrasse egy elegáns sugárút, mely mentén a divatos üzletek és népszerű éttermek mellett olyan fontos középületek találhatóak, mint a Landesmuseum, a Vásár-és Kongresszusi központ, a ma kaszinó és rendezvényhelyszínként szolgáló Kureck, melyet egy 6,5 hektáros angolpark vesz körül. Itt található a Hesseni Állami Színház, a Kurhaus és Németország legrégebbi szállodája, az 1486-ban alapított " Schwarze Bock ". Érdemes még felkeresni a különleges műszaki megoldású 1888-ban átadott Nerobergbahn fogaskerekűt, mellyel a 245 méter magas városi hegy csúcsára érve megtekinthető az aranyozott kupolájú orosz templom és temető, valamint megcsodálható a wiesbadeni panoráma és a Rajna folyó látképe is.
wiesbaden 03
Wiesbadeni papagájok?

Igen, a város parkjaiban és utcáin sétálva könnyű észrevenni a hatalmas akár 50 centimétere is megnövő, hosszú farktollú zöldtollú madarakat, melyek összevissza repkednek és rikácsolnak. Wiesbaden parkjaiban és zöldterületein hosszú ideje kb. 1000 példányban élnek szabadon az ázsiai eredetű Sándor papagájok, melyeknek őseit még Nagy Sándor hozta magával Európába. Az akár 35 évet is megélő madarak a városi és kastélyparkok odvaiban élnek, és áttelelésüket a lakosság is segíti a kalóriadús etetéssel.


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.