Slunj a Plitvicei nemzeti park közelében fekszik, mégis sokan nem ismerik és elhajtanak mellette. Ha erre járnak, mindenképpen álljunk meg és nézzük meg ezt a természeti csodát!

 

Slunj település Karlovactól 50 km-re délre a Slunjcica és a Korana folyók találkozásánál fekszik. Slunjt először a XII. században említik. A XVI. században a törökök a várost lerohanták, de a horvátoknak sikerült visszaverni őket és katonai határőrséget hoztak létre itt. A város a napóleoni időkben indult fejlődésnek,

 

ekkor épültek meg a malmok és hídak, melyek napjainkban a fő turisztikai látnivalók.

 

Ha erre járunk mindenképpen álljunk meg és csodáljuk meg a település Rastoke részén lévő közel 300 éves vízi malmokat, mese házakat és a vízeséseket, melyeket a Nemzeti Természeti és Műemlékvédelmi Hivatal 1962-ben nyilvánított védetté.

 

Emlékeznek a volt jugoszláviai Winnetou- filmekre?

 

A jelenetek nagy részét a Plitvicei Nemzeti Parkban forgatták, de maga az indián falu pont itt a sljuni vízeséseknél volt.


 Utazási Tipp  
    Utazások a Plitvicei tavakhoz

Slunj település az egyik kiváló példája a hotvátországi fenntartható fejlődésnek, érdekes látni hogyan fér meg és él együtt ember és természet. A fenntarthatóság pozitív hatásának köszönhetően az itteniek meglátták a turizmusban rejlő lehetőségeket, ha nem csak átutazók vagyunk, hanem szeretnénk egy-két napot itt eltölteni, akkor arra is van lehetőség, számos magánszálláshelyet találunk itt.

 

Az aktív pihenés szerelmesei, kajakozhatnak, raftingolhatnak, de horgászni és lovagolni is lehet.

 

A környéken számos karszt barlangot is felfedezhetünk.


rastoke szoveg kozeA település minden évszakban szép az idelátogatók az év bármely szakaszában megtalálhatják a számukra leginkább megfelelő kikapcsolódási formát.

 

Rastoke tavasszal a „legvizesebb“

 

ekkor éled újra a természet a vízesések zuhataga mellett, ekkor kezd a természet zöldelleni, a tavaszi virágok elkezdenek nyílni. A tavasz színei és illatai Rastoke és a természet újjászületését jelenti, ami egy színes, vidám nyárba vezet. Nyáron is nagyon kellemesen pihenhetünk itt nincs olyan forróság, mint a tenger mellett. Ősszel az avarszőnyegen sétálva gyűjthetjük össze a természet nyújtotta kincseket és akár mókusokkal vagy szarvasokkal is találkozhatunk. Télen az avarszőnyeget hótakaró váltja fel, a fagyott vízesések érdekes szoborszerű képződményeket hoznak létre. A kandalló melege, a tűz pattogása és a kinti jeges világ együttese miatt garantált az igazi mesevilág.
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.