A Lengyel Tátrába utazókat újabb téli látványosságok várják Zakopánéban. 

 

A Magas-Tátra népszerű üdülőhelye Zakopane hosszú ideje vezető úti cél a magyar utazók számára. A Budapestről kb. 5 óra alatt elérhető Zakopanét tradicionális fa épületeiért, a csodálatos hegyi környezete és a vendégszerető lengyel vendéglátók miatt is nagyon szeretik a magyar utazók. Persze sok más oka is lehet egy zakopanei útnak, de a helyiek is mindent megtesznek a látogatók Zakopanéba csalogatásáért.

 

Ebben a szezonban már negyedik alkalommal egy különleges téli látványosságot hoztak létre Snowlandia néven a síugró sánc tőszomszédságában a B. Czecha és az ulica J. Piłsudskiego utcák kereszteződésénél.


zakopane ho labirintusforrás: youtube.com60.000 hóból készült tégla felhasználásával építették meg hatalmas hó-labirintusukat ami mellé egy hóból épült várat is emeltek. A Guiness rekordnak is szánt útvesztőt egy 14 méteres alagúton áthaladva lehet megközelíteni, és a tél végéig várja a látogatókat. A vár és a labirintus mellett egy hosszú szánkópálya valamint egy mini állatkert is tartozik az attrakcióhoz. Ebben az évben újdonságként megépül a jégkirálynő kastélya is.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Zakopane

A különleges téli látványosságokat az alábbi időpontokba és belépő díjakért lehet megtekinteni:

 

Hólabirintus: 10.00-22.00
felnőtt:18 zloty
kedvezményes: 12 zloty

Hóvár: 10.00-22.00
felnőtt:16 zloty
kedvezményes: 10 zloty

Mini zoo: 10.00-20.00
felnőtt:10 zloty
edvezményes: 10 zloty

 

/az árak tájékoztató jellegűek/


zakopane ho labirintus 2

forrás: youtube.com


A látogatás 3 éves korig ingyenes. A kedvezményeket 3-16 évig és 65 év felettiek vehetik igénybe. Léteznek családi kedvezmények, melyekről helyben érdemes érdeklődni.

Szánkópálya: A szánkópályákat a gyermekek óránként 10 a felnőttek óránként 5 zlotyért használhatják. Szánkókat adnak, de sisak viselése kötelező. ( ha nincs, 3 zlotyért kölcsönözhető)

 

TIPP: ejtse útba a Wieliczka föld alatti sóvárosát is!

 

A hóból épült labirintus mellett persze a sí- és a snowboard lehetőségek is fontos téli attrakciót jelentenek Zakopanéban és a környékén. Több kisebb-nagyobb sípályán lehet gyakorolni a téli sportokat, melyek közül a Kasprowy, a Bukowina Tatrzanska és a Bialka Tatrzanska is nagyon kedveltek. Van több kis sípálya is,de azokat leginkább kezdőknek ajánljuk.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.