Kanári-szigetek: strand, napsütés, nyaralás, jókedv és filmforgatás? Bizony, jól olvasod, filmforgatás!

 

Ha a Kanári-szigetekről beszélünk, akkor jó eséllyel neked is a strandolás az, ami először eszedbe jut, hiszen itt gyakorlatilag egész évben süt a nap, éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az egyik legközkedveltebb üdülőhelyszínné avanzsált. Persze azért a Kanári-szigetek ennél sokkalta izgalmasabb terület, ugyanis gazdag erdei, sziklái, a vulkánok mind-mind vonzzák a tekintetet, a trópusi éghajlatról pedig már nem is beszélve. Talán éppen ezek együttese az, ami nem egy filmrendezőt megihletett már az elmúlt hatvan évben, ugyanis e több, mint fél évszázad alatt több tucat film képkockáit rögzítették ezen a festői szépségű szigetcsoporton. Melyek is ezek? Csokorba szedtünk neked a leghíresebbeket!


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek


Solo: Egy Star Wars történet

 

Sokáig csak találgatni lehetett, hogy vajon a Han Solo életét bemutató Star Wars történet vajon tényleg a Kanári-szigeteken forgott-e, ám a tavalyi évben napvilágot látott képek minden kétséget eloszlattak s egyértelműsítették, hogy a film egyes részletei bizony Fuerteventura szigetén kerültek rögzítésre. Ráadásul most már nem is kell sokat várnunk arra, hogy a mozivásznon lássuk viszont a képsorokat, ugyanis Han Solo története a nyáron debütál majd a filmszínházakban.


5 film kanari szigetek01


Forrás: elpais.com


Halálos iramban 6

 

Bár a Halálos iramban filmeket szinte futószalagon gyártják és a hatodik epizód óta már plusz kettővel gazdagodtunk – sőt állítólag már a kilencedik is kilátásban van - mégis a listánkon most helyet kell kapjon a hatodik rész, ugyanis ezt

 

Tenerifén rögzítette a stáb még 2012-ben.

 

A forgatások a sziget déli autópálya szakszán kezdődtek meg, amit akkor egy időre lezártak a forgalomtól. Ám ennek a helyiek csak örültek, ugyanis akiknek rálátásuk volt az autópályára, azok kvázi premier plánból nézhették végig Vin Dieselt és csapatát.

 

5 film kanari szigetek03
Forrás: Gus Garcia


Titánok harca

 

A Titánok harca című film 2010 májusában debütált a mozikban, a fantasy fanoknak pedig azóta is nagy kedvence, mi azonban mégsem emiatt tettük fel a listánkra, hanem azért, mert a nagysikerű kalandfilm annak idején Tenerifén forgott. Bár a filmet a világ számtalan pontján rögzítették nem elhanyagolható kérdés, hogy a forgatásoknak a Kanári-szigetek adott otthon, sőt külön érdekesség, hogy a Titánok harcáig Tenerife már majdnem

 

negyven éve nem fogadott ekkora filmes stábot, így a képkockák rögzítése történelmi jelentőséggel is bír.

 

 

5 film kanari szigetek02


Forrás: slashfilm.com


Exodus

 

Ridley Scott nagyszabású filmje az Exodus 2014-ben került a mozikba s bár izgalmakban és kalandokban gazdag mozija rendkívül vegyes fogadtatásban részesült, mi mégis úgy gondoltuk, hogy feltétlenül meg kell említenünk, hiszen a bátor Mózesről szóló képsorok egy része bizony Kanári-szigeteken forgott.

 

Az előkészületeket tekintve a stáb három hónapon keresztül építette a díszletet, hogy megeleveníthessék az ókori Egyiptom civilizációját a vásznon.

 

5 film kanari szigetek05
Forrás: staging.ascmag.com


Moby Dick

 

A Moby Dicket több, mint hatvan évvel ezelőtt rögzítették a Kanári-szigeteken, persze ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a sziget langyos vizében sok cetféle él, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, hogy a rendező – John Huston – éppen a szigetet választotta a forgatás helyszínéül.

 

5 film kanari szigetek04


Forrás: collider.com


A helyzet az, hogy kutatásunk közben még nagyjából ugyanennyi filmet találtunk, ami a Kanári szigeteken forgott, éppen ezért ne lepődjetek meg, ha listánknak hamarosan folytatása érkezik.


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek