Hirdetés

A ma Szlovákiához tartozó, egykor Magyarország részét képező Felvidék rendkívül gazdag gyönyörű történelmi műemlékekben és természeti látnivalókban. Hófödte magaslatok, ódon várak, titokzatos cseppkőbarlangok, sötét fenyvesek és középkori hangulatot árasztó takaros bányavárosok teszik mesebelivé a tájat.

A Lengyelország és Szlovákia határán magasodó Tátrában található a Kárpátok legmagasabb pontja, a hegység pedig egyben „A világ legkisebb magashegysége” cím birtokosa is. A 20. század közepe óta védettséget élvező hegyvonulat keleti részén emelkedő Magas-Tátra legmagasabb bérceit már a régebbi évszázadokban és napjainkban is sokan akarták és akarják megmászni, de a szeszélyes, gyorsan változó időjárás, a természeti viszontagságok lebecsülése és a magasabban fekvő hegyi ösvények veszélyei miatt többen lelték már halálukat is a hegységben.

  A ma Szlovákiában fekvő Kassa az egyik legősibb felvidéki városnak számít. A település első említése az 1230-as évből származik, ahol "Villa Cassa" néven említik. Itt őrzik Európa legrégibb városi címeres levelét, amelyet a város anno még Nagy Lajos királytól kapott. A városi jogok elnyerésének évfordulóján minden évben "Kassa város napja" néven emlékeznek meg a helyi lakosok a jeles eseményről.

Az Alacsony-Tátra méltánytalanul kevés figyelmet kap, pedig izgalmas és kihívásokkal teli élményt tud nyújtani, az arra vágyóknak. Mielőtt elindulunk a természet csodáit felfedezni, soha ne felejtsük el, hogy a természet az úr, mi csak vendégek vagyunk!  

Északi szomszédunk egyik legszebb látnivalóját érdemes személyesen is megismerni.

Akár egynapos buszos sízés is foglalható Szlovákia síterepeire a Cartour Europe irodáiban.

Ismerjék meg Szlovákia fővárosát, a magyar gyökerekkel is rendelkező Pozsonyt, amely megannyi érdekes és szép látnivalóval rendelkezik.

Valószínűleg sokan gondolkodtak már azon, hogy a következő télen el kellene utazni a Magas-Tátrába síelni.

Mindegy, hogy egy baráti társasággal vagy a családunkkal érkezünk Jasnára és az se számít, hogy valaki kezdő-e vagy haladó szinten síel.

Ez a Szlovákiában fekvő vár nagyon népszerű turista célpont, és annak tudatában, hogy mennyi érdekes történettel rendelkezik.

Északi szomszédjaink számára is tartogat érdekességeket Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, szóval vessük is bele magunkat a témába!

Kalandos túraútvonalak, szurdokvölgyek, Hernád áttörés, jégvilág és érintetlen természet a magyar határtól 50-60 kilométeres távolságban.

Meseszép tájak, gyönyörű magyar emlékek és sok szép látnivaló várja a Felvidéken a Szlovákiába utazókat. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.