Hirdetés

Ha családi programot tervezünk gyerekekkel, az egyik legjobb választás az állatkert…

 

Fővárosi Állat-és Növénykert


Budapesten található hazánk legrégibb, csaknem 150 éves múltra visszatekintő állatkertje. Az állatkert teljes állományát 861 faj 8370 egyede alkotja. Itt mindenki megtalálja a magának való programot, a helyszínen lévő mozi terem, akvárium, papagájház, vízi cirkusz, elefántház és számos más érdekes állat egyedi élményeket nyújt.

 

2013-ban még a Fővárosi Vidámpark területe is hozzákerült. Jelenleg is folynak a munkálatok, mert a hatalmas területen számos dolgot építenek. A vidámparkban megtalálhatóak a világörökséghez tartozó játékok is, ezek továbbra is látogathatók. Számos természetvédelemmel kapcsolatos program megtalálható, például nyáron táborokat is rendeznek. A jelenleg folyó fejlesztések eredményeképpen a közeli jövőben kerül átadásra a Holnemvolt Vár mely a magyar népmesék állatvilágához kapcsolódik, megnyílik továbbá a Pannon Park is ahol a Kárpát-medence földtörténeti múltja és egykor volt állatvilága kerül bemutatásra.

 

budapesti allatkert

forrás: flickr.comKittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark – Veszprém

 

Veszprém Balatontól mindössze 15km-re található, és a régió egyik fő turisztikai központja. Az állatkert Veszprém belvárosából pár percre található nagyon szép környezetben. Nemrég egy őslényparkkal is bővült, mely bemutatja a triász a jura és a kréta időszakok élővilágát. A hatalmas állatkert egyik része a Fejes-völgyben, míg a másik része a Gulya-dombon fekszik. A völgyben nagyrészt „megszokott” állatkerti állatok laknak, madarak, majmok, medvék. Itt található a gyerekek kedvence, a játszóház, melyet terráriumok vesznek körbe.

 

A dombon megtalálható hazánk legnagyobb Afrika-szavannája, ahol zebrákat, széles szájú orrszarvúakat és zsiráfokat szemlélhetünk meg. Ezen a részen látogathatjuk meg a Csimpánz világot, ahol két csimpánzcsapattól csak egy üvegfal választja el az embereket. Rendszeresen rendeznek programokat, rendezvényeket, és nyáron táborokat a gyerekeknek.

 

veszpremi allatkert


Sóstó Zoo - Nyíregyháza


Az állatkert Nyíregyháza központjától 5km-re fekszik, a sóstói strandfürdőnél, így itt akár egy egész napot is eltölthetünk. A háborítatlan tölgyerdőben található állatkert eleinte nagyrészt Kárpát-medencei fajok bemutatásával foglalkozott, noha mára sokat gyarapodott és földünk összes tájának élővilágát megtekinthetjük. Több mint 500 faj 5000 egyede él itt, a létesítmény fő célja veszélyeztetett fajok fenntartása. Hazánk legnagyobb vastagbőrű- és emlősállománya található itt. A bejárat mellet rögtön megtalálható a Zöld Piramis, ahol az esőerdők élővilágába tekinthetünk be. Az állatkertben rendszeresen csinálnak programot a látogatók számára, igen gyakran megtekinthető például a Fókashow.

 

sostoi allatkert

forrás:wikimedia.org


Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium


A Mecsek oldalában húzódó állatkert 1960 óta várja látogatóit. Az állatkertet nemrég teljesen felújították, azóta modern létesítményekkel várja látogatóit. Az állatkertben található csimpánzkifutó, madár röpte, Afrika kifutó és rengeteg más érdekes részleg. A modern stílusú fogadóközpontban folyamatosan megújuló kiállításokat rendeznek, nemrég egy csodálatos lepkekiállítás volt megtekinthető. Az állatkert kedvez a kisgyermekes családoknak, akadály mentesítették a teljes területét, és liftet telepítettek a babakocsiknak. Általában nem szokták előre meghirdetni az állatbemutatókat, de ha szerencsénk van meg tudunk nézni egy-egy állatetetést a látogatásunk során. Az állatkert egész évben látogatható, autóval vagy busszal is jól megközelíthető.

 

pecsi allatkert

forrás:wikimedia.org


Xántus János Állatkert - Győr


A híres természettudósról elnevezett állatkertben régen főleg Magyarországon őshonos állatokat tekinthettünk meg, azonban napjainkra bővült a paletta. A bejáratnál rögtön megtalálható a Dél-Amerika-ház, itt számos különleges állat megfigyelhető, például hangyász, leguán, lajhár. Egy program keretében az állatkert számos új kifutóval bővül és főépülete is felújításra kerül. Az állatkert egész területén az állatok saját élőhelyüknek megfelelő gyűjteményben élnek, kivéve a terráriumot, ott több kontinens elővilága található meg. Legérdekesebb része a Füles-bástya, ahol egy 200 köbméteres paludáriumban megcsodálhatjuk az Amazonas élővilágát. Egész évben rendeznek állatbemutatókat, táborokat, kiállításokat, de akár szülinapi bulit is lehet itt tartani.

 

gyori allatkert

forrás: zoogyor.com


Hazánkban több, mint 20 állatpark megtalálható, melyek itt nem kerültek részletes bemutatásra. A teljesség igénye nélkül néhány a következő: Tropicarium, Veresegyházi medveotthon, Budakeszi vadaspark, Koska-völgyi vadaspark, Margitsziget kisállatkert, Pusztai állatpark, Kecskeméti Állatkert, Szegedi Vadaspark…

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.