Hirdetés


A kulináris Németország sokrétű, regionális és autentikus arcát mutatja vendégeinek, akik ezt a különlegességet nagyra becsülik: a külföldi utazók több mint a fele szeretné felfedezni németországi utazása során a regionális ételek és italok kínálatát.

   A német tájak összetéveszthetetlen hangulatukat a geográfiai adottságok, a történelmi események és a kulturális befolyások egyedi keverékének köszönhetik. Az észak nádtetős házaitól a „Lüftl” homlokzati festészetig Felső-Bajorországban, a téglagótikától a modern kori művészetekig – a városok vonzó hangulata azokban a régiókban teljesül ki, amelyekben kialakultak és fejlődtek.

Elviszünk Téged képzeletben Németország legszebb vidékeire. Felfedezheted velünk izgalmas történelmét, a vidéki kultúrája szépségeit,  gasztronómiáját. Mesés tájakra, romantikus városokba  jöhetsz velünk kirándulni és elviszünk a tengerpartra is!

 

   Elviszünk Téged képzeletben Németország legszebb vidékeire. Felfedezheted velünk izgalmas történelmét, a vidéki kultúrája szépségeit,  gasztronómiáját. Mesés tájakra, romantikus városokba  jöhetsz velünk kirándulni és elviszünk a tengerpartra is!

Németország régiói számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy összekössük a fenntartható üdülést a városi utazás élményével. A German.Local.Culture. kampány „Green”, azaz Zöld élmények tematikájával ezt a sokszínűséget hivatott bemutatni: így a Németország városaiba látogatók a kultúrtörténet és a lüktető élet mellett nagy kiterjedésű parkokat és zöldfelületeket is élvezhetnek. Sőt, közvetlenül a városok kapui előtt üdülőövezetek várják a pihenni vágyókat.

Passau a három folyó városa, hiszen az Inn és az Ilz folyócskák itt ömlenek a Dunába. Passau mindig is jelentős kereskedelmi és kulturális szerepet töltött be Alsó-Bajorország életében és ez manapság sincs másképp. A számtalan műemlékkel tűzdelt, a folyók és az erdők között kiépült, csodás környezetben fekvő városka ma is jelentős turistacsalogató tényezőnek számít a régióban.

A Ruhr-vidék legnagyobb városaként az egykor a bányászatból élő, mára pedig igazi multikulturális iparvárossá fejlődő Dortmund első körben azoknak nyújthat számos látnivalót, akik szeretik a focit, az ipartörténetet, a műszaki dolgokat vagy csak szeretnék kicsit átadni magukat egy hatalmas és modern észak-német metropolisz szüntelen nyüzsgésének.

Két előző beszámolóm (Bodensee pozitív és negatív) összegzéseként írtam meg ezt a mostani cikket, új témákból merítve, mert itt most főleg a Bodensee német oldalának meghökkentő és/vagy mulatságos oldalát mutatom be, amolyan mindennapi „furcsaságokat”.

Már több éve élek aBodensee bajorországi környékén ahhoz, hogy az itteni mindennapokról, hétköznapokról leírjam a szubjektív véleményemet. Az előző cikkemben összefoglaltam mindazokat a pozitívumokat, amik nagyon tetszenek nekem itt a bajor és baden-württembergi részen. Most viszont főként azokat a tapasztalataimat osztom meg veletek, amik valamiért nem nyerték el a tetszésemet itt a Bodensee vidékén. Szerencsére ezekből van a legkevesebb. Természetesen most is, mint mindig, a szöveghez illő képeimmel illusztrálom a beszámolómat.

  Ha bizonyos események nem zajlanának jelenleg is a nagyvilágban, Németországban november 11-én 11 óra 11 perckor kezdődött volna el "Az ötödik évszaknak” nevezett, február végéig tartó hivatalos farsangi szezon és valószínűleg éppen most, január utolsó napjaiban rendezték volna meg a 2021-es Narrentreffent (Bolondok Találkozóját) is, amely olyan híres-neves, hogy szinte minden település megalkotta a maga szoborcsoportját is az eseményről – az én fotómon a lindaui látható (helyileg a Diebsturm mögötti téren található).

50 nemzet márkaértékének vizsgálata – a koronavírus-válságban való helytállás erősíti a pozitív beállítottságot Németország mint márka iránt – pozitív kilátások az úticél Németország számára

A Dél-Németország fővárosának számító München valaha a bajor uralkodócsalád, a Wittelsbachok családi fészke volt és évszázadokon keresztül ők adták a Német-Római Birodalom legfontosabb választófejedelmeit is.

Németország legrégibb szabadtéri múzeuma és egyben az UNESCO Világörökségi helyszíne Pfahlbauten Unterhuldingen    Baden-Württemberg tartományban, mely Európa egyik legnagyobb szabadtéri múzeumának számít

Fedezze fel Rostock műemlékeit és kikötőjét vagy pihenjen a Balti-tenger partján Warnemündében !

Barangoljon a romantikus hangulatú kisváros házfalai között, térjen be egy kávézóba vagy teaházba és igyon egy csésze jó teát vagy feketét a híres meisseni porcelánból!


A Németország és Csehország határán, az Elba völgyében húzódó hegyes-völgyes tündérország a Szász Svájci Nemzeti Park része, amely elsősorban csodálatos kréta időszakból származó változatos sziklaképződményeiről híres.


Nem, nem arra a fajta kalandozásra gondolunk, mint amelyet honfoglaló eleink tettek a mai Dél-Németország területén, hanem arra, amikor családunkkal vagy társunkkal együtt elmerülünk a különféle tematika szerint felépített vidámparkok és akvaparkok csodáiban és önfeledten élvezzük, hogy pár óra erejéig ismét gyermekké válhattunk.

 

Nem, nem arra a fajta kalandozásra gondolunk, mint amelyet honfoglaló eleink tettek a mai Dél-Németország területén, hanem arra, amikor családunkkal vagy társunkkal együtt elmerülünk a különféle tematika szerint felépített vidámparkok és aquaparkok csodáiban és önfeledten élvezzük, hogy pár óra erejéig ismét gyermekké válhattunk.


Bajor sör, frankfurti leves, virsli, savanyú káposzta, currys kolbász... csak néhány jellegzetes különlegesség azokból az ételekből és italokból, amelyeket a német kreativitásnak köszönhetünk. 


Németország jelenleg 46 világörökségi helyszínnel rendelkezik, de további 18 helyszín várakozik még arra, hogy bekerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.