Hirdetés

  Kenya, Zanzibárban jártunk és 12 felejthetetlen és varázslatos napot töltöttünk Kelet-Afrikában. Kenyában szafariztunk az Amboseli, a Nakuru és a Maasai Mara nemzeti parkokban, 5 nap alatt 1600 km -t tettünk meg.

Egyik olyan Erdélybe szervezett programból sem szokott kimaradni leghíresebb királyunk Hunyadi Mátyás szülőházának a felkeresése, amelyek útvonala érinti Kolozsvárt.

Üzbegiszánról már régóta sok-sok videót megnéztem, és mivel már nagyon-nagyon régóta vonzódom a "sztánokhoz", és minden szempont adott volt az utazásra, így úgy gondoltam, hogy belevágok. Igaz, az idén már 2 hetet voltam Olaszországban, de még szerettem volna valahová menni, így "sikerült" ezt az utat összehoznom. 

Friss, ropogós úti beszámoló egy kiruccanásról a Magas-Tátra egyik fő látványosságához a tarajkai jégtemplomhoz, melyet idén már 10. alkalommal készít el a helyiekből és külföldiekből összeállt  lelkes jégszobrász csapat.  A 225 tonna jégből létrehozott építmény naponta 09:00-től 16:15-ig várja a látogatókat.

 Egy kis tolna megyei völgyben épült meseszép szerb ortodox kolostorban és a templomában jártunk Grábócon.  Az Utazási Élmények facebook csoportban kaptam az ötletet hozzá, hogy felkeressem ezt az eldugott helyet Tolnában. 

  Nemrég Bostonban jártunk. Boston Massachusetts állam fővárosa és 1630-as alapításával az USA egyik legrégibb városa. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik: az amerikai függetlenségi háború számos kulcsfontosságú eseménye zajlott itt, többek között a bostoni teadélután.

Élménybeszámoló egy időutazásról a dínók világába ami összesen 620 millió évet ölel fel.160  őskori állat élethű mása, sőt a jövő teremtményei is megelevenesdnek a látogatás során. A középpontban: T-Rex, Diplodocus és társai - a jura és kréta időszak dinoszauruszai.

2022.08.06-án látogattunk el először Trierbe és majdnem egy egész napot volt szerencsénk itt eltölteni. A GPS-ünk szépen végigvitt minket a főúton, így a városba érve az első, amit megpillantottam, az bizony a híres-neves Porta Nigra volt!

   Nehéz úgy a finn természetről és az itteni túrázásról úgy beszélni, hogy a Karhunkierros, vagyis szabad fordításban a Medve-ösvény ne kerülne szóba. Az Oulanka Nemzeti Parkot átszelő, és még azon kívül is terjeszkedő túraösvény egyértelműen Finnország legnépszerűbb célpontja. Szurdokok, folyók, hegyek és erdők, mocsarak és tavak és sok más természeti képződmény, amelyen keresztül vezet az út!

Bosznia-Hercegovina minden szempontból kellemes meglepetés és abszolút pozitív csalódás lett számunkra. Kaotikusabb körülményekre, nehézkesebb közlekedésre, több negatívumra számítottunk, de nagyon gördülékenyen zajlott minden.

  Úti beszámoló:  2022 szeptemberében először - és egyelőre utoljára - látogattunk el az azonos nevű fővárosába, Luxembourgba. Íme az élménybeszámolónk:

   Hátizsákos utazásunk első állomása, a Yucatán-félsziget legnépszerűbb városa: Cancún! Minket azonban nem csak a fehér homok, türkizkék tenger, koktélok és behűtött kókuszdió vonzott ide; a cetcápák miatt jöttünk!

  A Technorama egy látványos gyakorlati (alkotó)műhely és egyben tanórán kívüli tudományos tanulási intézmény Svájcban, Winterthur városában (Zürich kantonban, kb. 40 km-re a Bodenseetől). Mi 2019 augusztusában látogattunk el ide és azóta is visszavágyunk, mert fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, beleértve az akkor még csak négy éves gyermekünket is. Már nem igazán tudom, hogy bukkantunk rá erre a páratlan helyre, talán a svájci Conny-Land vidámparkban, egy plakáton láttuk meg először a Technorama nevet.

Képriport; Egy fantasztikus kirándulás története  a bajorországi Lech-vízeséshez egy különleges természeti csodához az Alpok ölelésében .

  Családom okán (szétszóródtunk) erős Benelux-kötődés alakult ki bennem, azonban Rotterdamban konkrétan tizenkét éve nem jártam. Érdekes lehetne egy összehasonlítás, gondoltam, mi minden változott a több, mint egy évtized alatt a kikötővárosban.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.