Hirdetés

Az a fantasztikus a Balatonban, hogy számos szabad strand várja a pihenni vágyókat. Most térképen mutatjuk meg, hogy hol tudunk egy jót csobbani.

 

Balatonberény Csicsergő Sétányi szabad strand

 

A Csicsergő strandot csupán egy parkoló választja el a nyugatra mellette levő fizetős helyi strandtól. A közelében található a parti falvakat és városokat összekötő balatoni út, és egy, a turisták számára létrehozott bicikliút.

 

 

Balatonfenyves Központi szabad strand

 

Ez a strand a centrumban fekszik, és Balatonfenyves legnagyobb strandja. Közel van hozzá a vasútállomás, és a település, a parthoz vezető utcája mellett mindkét oldalon hosszasan elnyúlik. A strand kifejezetten hosszú, majdnem 1 km, szélessége változó.


 Utazási Tipp  
    Szállások, akciók a Balatonon

Balatonfenyves Csalogány közi szabad strand

 

Ez a strand a város észak-kelet részén fekszik, és a város második legnagyobb szabad strandja címet birtokolja. A területe körülbelül 200-szor 70 méteres. A strand 200 méteres szakaszát teljes mértékben ki lehet használni a fürdéshez és a kikapcsolódához

 

 

Balatonfenyves István király utcai szabad strand

 

A strand bejárata egy vendéglő mellett fekszik, aminek az a neve, hogy Fenyős, ezért szokás magát a strandot is Fenyőstrandként emlegetni. A város észak-keleti részén fekszik, pár száz méteres távolságra a Bélatelep-alsói vasútállomástól.


balaton szabad strand szoveg kozottBalatonfenyves-alsó szabad strand

 

A strand az utóbbi években erős korszerűsítésen esett át, hiszen sok ember jár ide nyáron, mivel a Balatonfenyves-alsói vasútállomás közvetlen közelében fekszik a strand.

 

 

Balatonföldvár Központi szabad strand

 

Balatonföldvár egyetlen igazi szabad strandja nagy népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy a lelakott parti házak és az egész terület nem kelt bizalomgerjesztő látványt. Az utóbbi években többször is szóba került a felújítás lehetősége, amit eddig mindig elvetettek - 2017-es állapot. Ám ha ez megtörténne, akkor a strand ingyenessége előreláthatóan megszűnne.

 

 

Balatonlelle Határ utcai szabad strand

 

A strand Balatonlelle-felső és Balatonszemes között található, és a Határ utcával kezdődik. Kisméretű, csupán 20-25 méter széles és 60 méter hosszú partszakaszról beszélhetünk csupán. A Köztarság utca oldalán található egy büfé, ami a parttól pár méterre fekszik, a betonozott rész mellett.


 Utazási Tipp  
    Szállások, akciók a Balatonon

Balatonmáriafürdői szabad strandok

 

A település önkormányzata egy 8 km hosszú partrészen tart fen szabad strandokat, egyenletes távolságokban egymástól. Ez az alábbi nyolc: Zagytéri szabad strand, Hajóállomási szabad strand, Polgár utcai szabad strand, Szabadság úti szabad strand, Őrház utca szabad strand, Őz utcai szabad strand és a Balatonmáriafürdő-alsó Temető utcai szabad strand.

 

 

Balatonőszödi szabadstrand

 

A strand a kormányüdülő mellett található, egy 300 méteres partszakasszal, és mellé 8 hektár nagyságú ligettel. Több helyen is ki van építve a lépcső, amivel a vízbe lehet menni, viszont a strand nem a szokásos értelemben vett strand; a kormányüdülő közelsége miatt a partszakasz nagyon jól rendben van tartva, sok sportolási és egyéb mozgási lehetőség van, a fákat pedig nem vágták ki, így azok nagyon szép látvány nyújtanak. Talán csak egyetlen hátulütője van a helynek, az pedig a nagy tömeg.


balaton szabad strand szoveg kozott02


Siófoki Aranyparti szabad strand

 

Az Aranyparti strand a Szabadi Fürdőtelepnél kezdődik, és egészen Siófok közepéig húzódik a 3,5-4 km hosszú szabad strand, a maga 20-30 méteres szélességével. Villák és szállodák fogják körbe a part menti oldalról, a másik oldalon pedig – természetesen – a kék vizű Balaton vár minket.

 

 

Siófoki Ezüstparti szabad strand

 

Egy 2,5 km-es szakaszon fekszik Siófok egyik legszebb strandja, Siófok dél-nyugati részén, és Zamárdihoz viszonylag közel található, mellette a Újhelyi strand fekszik.

 

 

Siófoki Balatonszabadi szabad strand

 

Siófok keleti részén két ingyenesen használható szabad strand található, és kettejük között a Balatonszabadi a Siófok-Balatonszabadi-Sóstó vasútállomás, a Baross és a Vasút utca találkozásánál fekszik. Abban hasonlít a Gödrösi szabad strandra, hogy közvetlenül az út mellett található, így egyszerűen meg lehet közelíteni.


A CIKK NEM ÉRT VÉGET, OLVASS TOVÁBB! : Balatoni szabad strandok2

>


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.