Hirdetés

Párizsban szinte végtelen sok lehetőség nyílik a szórakozásra és a város rengeteg látnivalóval rendelkezik. De mi fér bele egy hétvégébe? Szinte biztos, hogy az összes látványosság megtekintése úgysem fér bele a programba, éppen ezért mi inkább azt javasoljuk, hogy az emblematikus nevezetességek alapos megtekintése helyett inkább próbáljuk meg átélni a párizsiak elegáns, bohém és sikkes életérzését – akár a divat, a gasztronómia vagy éppen a romantika felől megközelítve.

Ha akár csak egy hétvégénk van a felfedezésére, vagy épp ellenkezőleg, egy hosszabb, kulturális kirucanásokkal tarkított tengerparti nyaralást tervezünk, Marseille tökéletes választás lehet számunkra. A nagyvárosban az alapítástól eltelt potom 2600 évnyi történelem során rengeteg műemlék „halmozódott” fel. Ugyanakkor, mivel a város az Azúrpart mentén terül el és sem Nizza, sem Cannes, sem Aix-en-Provence vagy Toulon, illetve Saint-Tropez nem fekszik messze tőle, ezért kiváló kiindulópontja lehet a környék felfedezésére irányuló csillagtúráknak.

 

Három hónap elteltével újra megnyitják Párizs leghíresebb nevezetességét az 1889-es Világkiállításra épült Eiffel-tornyot

A Francia Riviéra legnépszerűbb városként, és a nívós filmfesztivál székhelyeként ismert város minden évben turisták tömegeit várja vendégül úgy, hogy a település gyökereit és tradícióit meg tudta tartani.

Ismerjék meg a világ egyik leghíresebb műtárgyát, a Mona Lisát!

Minek ide időgép, ha szeretnénk megtapasztalni a középkor varázsát? Elég középkori ruhákban felépíteni egy középkori várat, jelen esetben a burgundiai Guédelon kastélyt.

Két sziget a Csendes-óceánon, francia fennhatóság alatt. Rövid története, felfedezésétől-napjainkig.

Franciaország rengeteg csodálatos tájjal rendelkezik, de mindegyik közül kiemelkedik a Loire folyó völgyénél lévő pompás kastélyok által elén táruló mesevilág.

Kevéssé ismert tény, hogy egy kb. Magyarország nagyságú tengeren túli megye is tartozik Franciaországhoz, mely jogi értelemben része az Európai Uniónak

Ki nem szereti az olyan történelmi helyszíneket, amik egyszerre szépek és monumentálisak? Íme öt hangulatos francia erődítmény a történelem kedvelőinek.

A Notre-Dame kétségtelenül Párizs egyik gyöngyszeme, mint történelmileg, mint kulturálisan. Minden évben emberek százezrei látogatják meg a fenséges székesegyházat. Ismerjék meg önök is!

A páratlan történelmi múlttal rendelkező francia város egy egész évszázadot beárnyékoló konfliktus központi helyszíne volt. Ismerjék meg Avignont!

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.