Hirdetés

  Noha az osztálykirándulások ideje leginkább a tavasz vagy az ősz, érdemes már most lefoglalni a helyszínt, a legjobbak ugyanis hamar betelnek. Márciustól ráadásul ingyen utazhatnak a 14 év alatti diákok a vonaton, ezért érdemes időben elgondolkodni a vasúton jól megközelíthető célpontokon.

 A következőkben megmutatunk néhány olyan helyet Európában, ami még mindig eléggé elfeledett rejtett gyöngyszemnek nevezhető. De mégis érdemes felkeresni őket!

  Sokan mennek mostansában nyaralni, így sokan repülnek RyanAir járatokkal. Mivel sok problémás utasunk volt az utóbbi időben, gondoltam írok néhány hasznos infót, amivel megkönnyítem az utat nektek és a kollégáimnak is.

Egy külföldi utazás sokszor jelentős költségekkel jár, így természetes, ha az utazók szeretnék ezeket minimalizálni. Gyakran úgy gondolják, hogy nem érheti őket váratlan vészhelyzet, ez a hiedelmük sajnos gyakran téves. Vészhelyzetbe kerülve utasbiztosítás nélkül, akár sokmillió forinttal is eladósodhat aki nem kötött utasbiztosítást.

  Rugalmasan és a lehető legolcsóbban – így utazik a Z generáció. A tengerpart mindenekfelett, de idegen helyről a napfelkelte és a naplemente is nagyon vonzó a fiatal felnőttek számára. A csendes kisvárosok egy hajszálnyival érdekesebbek számukra, mint a nyüzsgő nagyvárosok, és a túrázás többüket feltölti, mint egy koncerten tombolás.

  A Toszkán-szigetek gyönyörű és népszerű úti cél Olaszország nyugati partjainál, a Tirrén-tengeren találhatók. Itt van néhány fontos információ, amit érdemes tudni róluk:

  Egy igazán különleges programra invitáljuk a jóga szerelmeseit május 31-én, Siófokról induló hajónkra, a Badacsony katamaránra! Gyakorolj a lemenő nap fényében, a Balaton vizén ringatózva egy katamarán fedélzetén! 

  A kisebb kiszerelésű illatszereket és a hotel logójával ellátott köntöst és papucsot szinte mindig lenyúlják a magyarok a szállodákból, függetlenül attól, hogy ötcsillagos hotelről vagy egy olcsóbb szállodáról van-e szó. Az egyik legnagyobb hazai, szállodatermékeket forgalmazó cég szerint a szállodák új ötletekkel és trendekkel reagálnak mind a lopásokra, mind pedig a változó piaci helyzetre.

A sok magyar utazó számára kedves MALÉV Zrt.  66 év működés után csődvédelmet kérve 2012. február 3-án függesztette fel végleg  járatainak üzemeltetését. Ennek okai sokrétűek voltak, az ügy károsultjai közül vannak, akik a mai napig sem kaptak kártérítést.

Az utazás több, mint az egyik helyről a másikra való utazás: új horizontok felfedezéséről, különböző kultúrákban való elmerülésről és olyan emlékek megteremtéséről szól, amelyek egy életre szólnak.

  Bur Dubai utcáin sétálva szinte érzi az ember a bőrén a történelem lehelletét.  A régi kikötő hangulata, az ősi bazár, az autentikus éttermek és a régi erőd környéke olyan élményt jelentenek, amit nagy kár lenne kihagyni.

  Brazilia mai fővárosát  1956-ban alapították  az ország közepén. Építése valódi mérföldkő volt a városrendezés történetében, mivel  Lucio Costa várostervező és Oscar Niemeyer építész arra törekedtek, hogy minden eleme   a lakó- és adminisztratív negyedeitől  egészen az épületek szimetriájáig  összhangban legyenek  a főváros egészével. A hivatalos épületei különösen innovatívak és ötletesek lettek, a város alaprajzát pedig gyakran hasonlítják egy repülőgéphez vagy egy madárhoz.  

  Mivel Dél-Koreában nagyon sok keresztény él, a karácsony nemzeti ünnepnek számít.  Ilyenkor  a legtöbb munkavállaló szabadnapot kap és a családjával és szeretteivel közösen ünneplik meg a karácsonyt, kb. úgy, mint a világ legtöbb országában.

  Az afrikai kontinens 54 nemzet és több ezer kultúra otthona, a második legnagyobb földrész népességét csaknem másfél milliárdra becsülik. A kontinens vallási gyakorlatát alapvetően két nagy világvallás: a kereszténység és az iszlám határozza meg, melyek mellett párhuzamosan vagy szinkretizmusban léteznek az alapvetően animista afrikai vallások. 

1818-ban a salzburgerlandi Oberndorfban  csendült fel először Joseph Mohr és Franz Xaver Gruber világhírűvé vált  szerzeménye, a Stille Nacht című karácsonyi dal. A hangulatos osztrák településen egy kis kápolna állít emléket adal szerzőinek Franz Grubernek  és  Joseph Mohrnak.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.