Hirdetés

Horvátország annyi csodálatos várossal és természeti szépséggel rendelkezik, hogy egyáltalán nem kell azon csodálkozni, hogy a hollywoodi rendezők és producerek előszeretettel választják új filmjeik forgatási helyszínéül, mint az egyik legszebb és sokoldalúbb  európai országot.  Cikkünkben végigvezetjük Önt olyan adriai filmes helyszíneken, ahol a leghíresebb filmek jeleneteit forgatták anélkül, hogy tudnánk a filmkészítés valódi helyszínét.

 

Trónok harca  - Dubrovnik

tronok harca 05

  Valószínűleg sokan hallottak vagy olvastak már arról, hogy a Trónok Harca című HBO sorozat bizonyos jeleneteit Dubrovnikban forgattáak. A filmforgatásnak és a nemzetközi sikernek köszönhetően Dubrovnik egyik napról a másikra annyira népszerűvé vált, hogy ellepték a világ különböző részeiről érkező filmjongók, és a látottak hatására Dubrovnikot tekintették a következő nyaralási célpontjuknak.  A Trónok forgatása után Dubrovnik mint filmhelyszín is egyre felkapottabbá vátl, a Star Wars producerei például úgy döntöttek, hogy Dubrovnik óvárosát használják a Canto Bight galaktikus helyszíneként az Utolsó Jedik egyik legfontosabb helyszínwként. A jól megőrzött történelmi épületek mellett,  Dubrovnik környékének sokfélesége miatt is ngyon alkalmas filmes helyszín. Dubrovnikban  egymás közelében lehet megtalálni  a filmek rögzítéséhez szükséges különböző fontosabb helyszíneket, ami végső soron nagyon lecsökkenti a gyártási időt és a költségeket. Például Dubrovnikot láthattuk középkori Nottinghamként a híres  Robin Hoodról készített új filmprodukcióban és ott forgatták le a nagy költségvetésű The Borgias című történelmi sorozat fontos jeleneteit is.

Vis  sziget - Mamma mia

Vis1

  A Mamma mia című filmben  megjelenő görög üdülőhely valójában Vis szigete volt Horvátországban. A legendás Abba népszerű filmslágerének a Mama miának  folytatásában Görögország helyett  Vis-szigeten csendültek fel az örökzöld ABBA dallamok. A híressé vált sziget egy katonai bázis miatt sokáig elszigetelt volt, így eleve nem volt túlzsúfolt hely az elmúlt évtizedekben se, de a filmforgatás hatásáára  Vis titokossága és szépsége sokak előtt feltárult. Az útleírások Vist egy békés utazási célpontként írják le, ahol mindenki megtapasztalhatja a régi mediterrán hangulatot anélkül, hogy zavarná a nyarakók nagy tömege. Félő volt, hogy az olyan világhírű  sztárok érkezése, mint Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth és még sokan mások, Vis is át fogja élni  annak a görög szigetnek a traumáját, ahol a Mamma mia első részét  forgatták.  Szerencsére ez nem következett be, így  Vis még ma is olyan célpont maradhatott, ahol minden utazó továbbra is nyugodtan élvezheti a sziget természeti szépségeit. Az a tény is sokat elmnd Vis varázsáról, hogy a  forgatás után a film stábja úgy döntött, hogy meghosszabbítja tartózkodását a dalmát  szigeten  és helyben kipiheni a forgatás stresszes pillanatait.


Hitman testőre, Rovinj

rovinj header adria

  Az Isztriai-félsziget  régóta sok rendező kedvenc forgatási helyszíne az olaszosan mediterrán  építészeti és természeti adottságai miatt. Rovinj utcáin készült például az a filmalkotás, amelyben Hitman testőrségének folytatását rögzítették 2018-ban.  Mivel Rovinj nagyon hasonlít  sok olasz régióhoz, több Olaszországban játszódó filmet forgatnak a területén.  A félsziget gyönyörű kisvárosai,  inspirációt szolgáltattak George Lucasnak, hogy ott  rögzítse a „Red Tails” című film történelmi jeleneteit. Némi szerencsével akár híres filmsztárokkal is találkozhatunk Rovinjban sétálgatva, mint például a  filmben szereplő Salma Hayek, Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson.  Nem ritka dolog az sem,  hogy a szereplők néhány napot még eltöltenek a szerepük eljátszása után valamelyik helyi szállodában. Így,  ha véletlenül Rovinjban nyaral valaki, komoly esélye van arra, hogy találkozni fog valamelyik világhírű amerikai  filmsztárral.

LAPOZZ TOVÁBB A FOLYTATÁSÉRT !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.