Hirdetés

Ismerjék meg Horvátország legfontosabb és legrégebbi fesztiválját, amit 1956 óta minden évben megrendeznek. Ez a Dubrovniki Nyári Játékok!


Kontinensünkön az Európai Fesztivál Szövetség felel a nívósabb rendezvényekért, és számukra az egyik legfontosabb a Dubrovnikban megrendezett. Az augusztus 25-ig tartó fesztivál minden évben jelentősen újít a saját palettáján, bár nagy általánosságban elmondható, hogy a balett és színházi előadásoktól kezdve, a komolyzenén át az operáig minden megtalálható itt. Rengetegen látogatják meg Dubrovnikot a fesztivál megrendezésének közeledtével (plusz a turistaszezon kellős közepén vagyunk, így ez is tömeget eredményez), és a nyári játékokon nem csak Európából, hanem más kontinensekről is eljárnak emberek, annyira népszerű.


dubrovnik festival

forrás: .dubrovnik-festival.hrDubrovnik önmagában is egy csodálatos város. A hatalmas falaknak megvan a sajátos hangulata, mikor az egész várost mozgásba hozó esemény alkalmával minden színpaddá alakul. Akinek van lehetősége, mindenképpen látogassa meg ezt a rendhagyó eseményt. A Nyári Játékokban az a legkülönlegesebb, hogy az előadások jelentős része az utcákon zajlik.
 Utazási Tipp  
    Te csodás Dubrovnik

A Játékokra a város önkormányzata és a szervezéssel foglalkozó csapat minden évben a leghíresebb, legjobb és legnépszerűbb zeneszerzőket, előadókat és zenekarokat próbálja meg elcsábítani. 47 nap alatt összesen 2000 művész lép fel. A sztárfellépők közé tartozik a teljesség igénye nélkül: Ivo Pogorelić, Philippe Entremont, Michele Campanella, Andrew Tyson és Aljoša Jurinić zongoraművészek, akik a Rektori Palotában adnak koncertet, illetve a neves horvát jazz-zongorista, Matija Dedić. Lesz egy David Alogne Alexander Frey közös koncert is, előbbi hegedűn, utóbbi zongorán játszva. Tiszteletét teszi még a Bécsi Filharmonikus zenekar is, és a Henschel Vonósnégyes, akik tavaly Orlando díjat nyertek.
dubrovnik festival 02

forrás: croatia.hr


Augusztusban az open air horvát filmek mellett várhatóak lesznek rendhagyó zongoraestek, Shakespeare drámák (egy kicsit átalakítva) és jazz koncertek. A fesztivál utolsó napján, pedig a Szent Balázs templom előtt lesz a nagy finálé, ahol egy operagálával fogják búcsúztatni az idei Dubrivniki Nyári Játékokat.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.