Hirdetés

Kánikulában is 5-10 fokos hőmérséklet?! Öltözzön fel jól, ha meg szeretné nézni Horvátország alábbi érdekes látnivalóinak valamelyikét!

 

Annak ellenére, hogy Horvátország nem nagy területen fekszik, mégis szpeleológiai szempontból igen gazdag. A létező több ezer barlang, járat közül ugyan csak pár ami nyitott a nagyközönség számára, mégis érdekes látnivaló lehet az idelátogatóknak. A barlangokban a hőmérséklet alacsony, akár 5-10 fok is lehet, ezért meleg, sportos felszerelés és cipő javasolt!

 

 

Cerovačke barlang

 

A Velebit Nemzeti Park déli részén található barlang Horvátország legnagyobb és az egyik legismertebb 7 km hosszú barlangrendszere. A leghíresebb és a turisták számára is látogatható a Felső-barlang és az Alsó- barlang. Számos régészeti lelet, emberi és medve csontok maradványai is megtalálhatóak, e mellett számos természeti képződménnyel is találkozhatunk.

Látogatni április és november között előzetes bejelentkezést követően lehet!

 

cerovac barlang

forrás: magic-croatia.hrBarač cseppkőbarlang

 

A Plitvicei-tavaktól keletre húzódó karsztos terület telis-tele van barlangokkal. Ezek közül a legkönnyebben megközelíthető a Barac- barlang, ami mindössze 6 km-re feszik Rakovica keleti részétől. A szóbeli legenda szerint nevét az egyik helyi hősről kapta aki sikeresen állt ellen a török elnyomásnak.

A barlangot kb. 1 óra alatt lehet bejárni, a barlangdíszek mellett régészeti leleteket találunk. A vizuális látványt fényjáték egészíti ki.

 

baraceve barlangforrás: plitvicevillaverde.com 


Veternica barlang

 

A Zágráb közelében található barlang a hatodik leghosszabb Horvátországban, de csak az első 380 méter nyitott a látogatók előtt. A sziklaüreg rejtelmeit képzett vezető segítségével fedezhetjük fel; geomorfológiai jelenségek,homokdűnék,eróziós formák, kihalt medvék maradványai, fosszíliák, csigák, kagylók stb. A 18 jegyzett denevér fajtából 12 állandó lakója a barlangnak. A téli hónapokban a látogatás nem lehetséges, hogy a látogatók ne zavarják meg téli álmukat.

Nyitvatartás: áprilistól október végéig.

 

veternica barlang

forrás: croatiaweek.com


 Vrelo barlang

 

A Fuzinban található barlangot ezelőtt kb. 70 évvel egy véletlen folytán fedezték fel, amikor a Bajer tározót kezdték építeni. Korát 3,5 millió évre becsülik. Rövid szakasz-, 300 méter- ami látogatható, de ezen szakaszon is rengeteg a látnivaló. Belseje nem lépcsőzetes, ezért Európában egyedülállóan mozgáskorlátozottak, kerekesszékkel is látogathatják. A vezetett túrák kb. 20 percig tartanak. A közelében lévő patak, heves esőzéskor kiáradhat.

 

vrelo cave

forrás: croatiareviews.com


Lokvarka barlang

 

Ha Rijeka felé veszi az irányt akkor érdemes egy kis kitérőt tenni. A barlang Lokvarkától 2 km-re keletre található. A 100 évvel ezelőtti felfedezése egy véletlennek köszönhető. A Lokvarkának 6 emelete van, mélysége 275 m, de csak az első 4 emelet nyitott a látogatók számára. Ez a barlang Horvátország legmélyebben elhelyezkedő szpeleológiai létesítménye, ahol a vendégek 75 méterig tudnak lemenni, itt 6 fok körüli a hőmérséklet.

 

lokvarka barlang

 forrás: croatiareviews.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.