Hirdetés

  Sokan szinte életforma szerűen utazgatnak lakóautóval, míg mások egy olyan kalandként tekintenek rá, amit jó lenne a párjukkal vagy szeretteikkkel legalább egyszer kipróbálni az életben. Íme összeállítottunk 10 jó tanácsot a lakóautós nyaralásokhoz:

 

Sokan szinte életforma szerűen utazgatnak lakóautóval, míg mások egy olyan kalandként tekintenek rá, amit jó lenne a párjukkal vagy szeretteikkkel legalább egyszer kipróbálni az életben. Íme összeállítottunk 10 jó tanácsot a lakóautós nyaralásokhoz:

 
 1. Tervezz előre!  A lakóautós nyaralások komolyabb előre tervezést igényelnek, különösen az úti célok és az éjszakai szállások tekintetében. Készíts mindenképpen  egy útitervet és különösen a főszezonban foglald is le a kempinghelyeket, mielőtt útnak indulnál.                                                                                   
 2. Fő a biztonság! Ellenőrizd le indulás előtt a  lakóautót: Főled a lakóautó olaj- és hűtővíz és ablakomsófolyadék szintjét, az abroncsokat és a fékek állapotát érdemes lecsekkolni, mielőtt útnak indulnál. A biztonság legyen mindig az elsődleges szempont!                                                                                                           
 3. Vigyázz  a sebességgel!  Az autópályán be kell tartani a sebességkorlátozásokat, és ügyelni kell az előzési szabályok betartására is. A lakóautók nehezek és nehezebben állnak meg, mint egy átlagos személyautó, ezért jobban oda kell figyelni és óvatosabban lehet vezetni.                                                                     
 4. Csomagolj okosan! Ne vigyetek magatokkal felesleges holmikat. Az élelmiszerek, a víz, az üzemanyag és a tiszta ruhák mellett csak a legfontosabb dolgokat vigyük magunkkal.                                                                                                   
 5. Vásárlás: Sok dolgot érdemes magunkkal vinni, mert jóval kedvezőbb anyagilag az önellátás mint az étterembe járás. Ráadásul a nyaralóhelyeken a bolti árak is sokszor magasabbak és akkor még nem is beszéltünk a megszokott kedvenc ízekről vagy speciális termékekről,                                
 6. Tartsd tisztán a lakóautót! A lakóautó rendszeres takarítása hozzájárul a kellemesebb utazási élményhez. Egy piszkos, rendezetlen lakókocsiban nem lehet olyan kellemesen eltölteni az időt, mint egy otthonosan berendezett és kényelmes, rendezett helyen.                                                                                                         
 7. Legyél rugalmas! A lakóautós nyaralások során előfordulhatnak váratlan események, például forgalmi dugók, forgalmi elterelések, balesetek. Az időjárás is bezavarhat  a tervezett programok megvalósításába. Legyél rugalmas és nyitott az új lehetőségekre, hisz akár jobb lehetőségek is eléd kerülhetnek, mint amit elterveztél indulás előtt.                                                                                                                                                                                                                        
 8. Tájékozódj előre a helyi szabályokról: Minden országnak megvannak a saját közlekedési és parkolási szabályai. Tájékozódj előre a helyi szabályokról, hogy elkerülhesd  a bírságokat és más kellemetlen meglepetéseket.

 1. lakóauto

 1. Töltsd le a szükséges alkalmazásokat!Tölts le olyan alkalmazásokat, mint például a térképek, a navigációs segédprogramok és az időjárás-előrejelzők. Ezek az alkalmazások nagy segítséget nyújtanak a nyaralás során.                                                                                                                                                          
 2. Cseréld ki a gázpalackot! A lakóautó gázpalackjának ürességét a nyaralás előtt ellenőrizd és cseréljd ki, ha szükséges. Bosszantó tud lenni, ha egy üres gázpalack miatt nem tud az ember ételt főzni és a hűtőszekrény sem működik nélküle.

+ 1    A fentieken kívül érdemes odafigyelni a szokásos dolgokra is. Ellenőrizni kell az utazási okmányok érvényességét, érdemes megfelelő utasbiztosítást kötni és a töltők, házipatika és más napi dolgok is nagyon tudnak hiányozni.   
Íme egy nagyon praktikus lista az utazős házipatikáról és egy másik csomagolási toplista azokról a dolgokról, amik nem hiányozhatnak a bőröndödből.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.