Hirdetés

 A szabadságuk során a sokan szeretnék megörökíteni az utazási élményeiket, hogy később is felidézhessék a legszebb pillanatokat, ám nem mindig sikerül úgy ahogyan eltervezték. Sokszor nagyon vicces elrontott képek készülnek ezekből az esetekből, de a legtöbbször csak bosszankodunk miattuk utólag, mert tökéletes képet szerettünk volna készíteni.


 1. Találd meg a megfelelő fényt: A megfelelő fény az egyik legfontosabb tényező a fotók minőségében. Próbálj meg olyan helyeken fotózni, ahol a természetes fény megfelelően megvilágítja a témát. Ez néha kényelmetlen tud lenni, mert bizonyos helyeken a napkelte, máshol pedig a napnyugta a legjobb időszak a fotózáshoz.
  Oia
 2. Használj kompozíciós technikákat: A kompozíció azt jelenti, hogyan rendezed el a témát a fotóképen. Próbálj meg ügyelni a térkapcsolatokra és az arányokra, valamint használj előnyös irányokat és vonalakat a fotók kompozíciójához. Vannak dolgok amiket közelről, míg másokat távolabbról érdemes lefotózni. Szintén nem mindegy, hogy álló, vagy fekvő a kép. Például egy toronyról vagy fáról jobb az álló formátum, míg egy városról, erdőről vagy strandról jobbak a fekvő fényképek.
  Diadalív
 3. Játssz az árnyékokkal: Az árnyékok általában jól mutatnak a fotókon, és hozzájárulhatnak a képek dinamikájához. Próbálj meg olyan helyeken fotózni, ahol az árnyékok nagyobb szerepet kapnak.
  Maastricht 01
 4. Változtass a nézőponton: Próbálj meg változtatni a nézőpontot, és készíts fotókat különböző magasságokból. Ezzel új szempontból mutathatod be a témát, és érdekesebbé teheted a képeket.
  https://www.accorhotels.com/B1J5
 5. Várd meg a megfelelő pillanatot: Ne rohanj el a fotózás során, várd meg, amíg a téma és a háttér megfelelően összeáll. A jó fotók gyakran véletlenül készülnek, így próbálj meg nyitott maradni az új lehetőségekre.
  El Riadh djerba
  Remélem, hogy ezek a tippek segítenek, hogy a nyaralás során jó fotókat tudj készíteni !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.