Hirdetés

  A tavasz az egyik legszebb évszak a horvátországi kirándulásokhoz. Ismerd meg a legjobb lehetőségeket, ahová a következő horvátországi utazás során érdemes lesz ellátogatni.

   Számtalan érv szól amellett, hogy tavasszal Horvátországba utazzunk.  Üde  kékszínű égbolt, tavaszi illatokkal teli zöld erdők, festőien szép tengerparti városok ahol  már elkezdődött a nyüzsgés.

  A varázslatos, napsütötte tájak ezernyi színben pompáznak, a levegő és a tenger egyre melegebb lesz, a bátrabbak már a tengerben is megmártóznak. A tavasz Horvátországban kiváló lehetőség  az elbűvölő történelmi utcák felfedezéséhez, a vadregényes hegyi túrákhoz, az  adriai szegetek közti vitorlás túrákhoz és a gasztronómiai élvezetekhez.  Íme 5 jó ötlet, ahová érdemes ellátogatni még nyár előtt;


 1. Eszék


eszék header

   Eszék történeleme és sok szép látnivalója miatt igazán tartalmas élményeket nyújthat a kirándulóknak. A Dráva parti magyar-horvát határhoz közeli város  Horvátország 4. legnagyobb települése, ahol tartalmasan el lehet tölteni az időt.  Még napjainkban sem ritkaság, hogy magyar szót hallunk, miközben felfedezzük a legszebb látnivalókat a kétezer éves város utcáin járva.  

Olvass többet Eszékről !

 

2. Porec


Porec headerx

   A közel 2000 éves múltú Porec az Isztriai-félsziget nyugati oldalán fekszik. Porec egy modern utazási célpont ami tökéletes egyensúlyba tudta hozni a múltat a jelennel.   A hivatalos nyelve a horvát, de a közös történelmi múltja miatt az utcákon gyakran hallani az olasz szót is. Porec természeti látnivalóival, ősi hagyományaival és jól felszerelt szállásaival kora tavasztól várja a  látogatóit. Ideális bázist jelent nemcsak a város, hanem a környék nevezetességeinek a felfedezéséhez is.

 Olvass többet Porecről !

3. Opatija


opatija iburnia hotel

 

  Az Abbáziaként is emlegetett Opatija még a Monarchia idejében lett az osztrák–magyar arisztokrácia exkluzív nyaralóhelye.  A 20. század elejére Karlsbad után a második legnépszerűbb üdülővárossá fejlődött, ahol sok neves személyiség, köztük I. Ferenc József és több más uralkodó és művész megfordult. Tavaly Európa legromantikusabb városai közé sorolta Opatiját a European Best Destinations és a Forbes magazin is, idén pedig a Trips To Discover turisztikai portál vette fel a 15 legromantikusabb desztinációt felvonultató listájára. Tavaszra némelyik szálláshelye romantikus ajánlatokkal is készül a látogatókra.

Olvass többet a tavaszi Opatijáról!

4. Zadar


Zadar

 


  Zadar  óriási vonzerejét  a középkori élményekkel teli nyüzsgő óváros felfedezése adja. A többször is újjáépült városrész történelme számos magyar vonatkozású emléket   rejt magában.  Kis sétával könnyű lesz megtalálni a Fórumot Zadar főterét ahol a legtöbb látványosságot találod: a Szent Donát körtemplomot, ami a város egyik  jelképe, a Szent Anasztázia templomot a híres harangtoronnyal és a Szent Mária kolostort és a közeli tengerparti sétányon vízi orgonát. A város kikötőiből hajóval felfedezheted a közeli szigetek romantikus hangulatát!

 

Olvass többet Zadarról!

5. Plitvicei tavak


plitvice 01

 

    Nagyon sokan  szeretnék felkeresni   Horvátország mesébe illő szépségű természeti csodáját a Plitvicei Nemzeti Parkot.  A park meglátogatása külön programként is remek időtöltés, de a horvát tengerpartra utazók közül is nagyon sokan kombinálják a tengerparti üdülésükkel oda- vagy visszaútban. a túlzott tömeg miatt mindenképpen érdemes előre regisztrálni, másképpen előfordulhat, hogy nem sikerül bejutni a tervezett időpontban.

 

Olvasd el Te is a praktikus tanácsainkat  a Plitvicei tavak meglátogatásához !


9 isztriai szálláshely, ahol most olcsóbban tudsz szállást foglalni:

Booking.com

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.