Hirdetés

   Magyarország tele van csodákkal:  Fedezzük fel együtt a különös hangulatú  Hercegkutat a Tokaj-Hegyalján ! Fűvel borított, hosszúra nyúlt tetők teszik pincesorát egyedivé egy festői domb oldalában, amiknek még az alakjuk is nagyon hasonlít a filmbeli Hobbitok házaira. 

   A híres tokaji bor egyik első csodálója a francia király XIV. Lajos volt anno a XVII. században  aki a zamatos  nedüt a királyok borának, és a borok királyának hirdette. A tokaji borok hírneve ezután rendkívü gyorsan terjedt el;  Előbb a Versailles-i udvarban, majd a francia főnemesek otthonaiban lett gyakran felszolgált bor. Ezt követően egész  Európában vált nagyon népszerűvé,   napjainkra pedig  a világ legkülönbözőbb  részein találkozhatunk vele. Kedvelt  és világszerte elismert zászlóshajói a magyar bortermelésnek.


Hercegkút a levegőbőlx


   A Gyűrük Ura sorozat újszerű látványelemeivel megbolondította az egész világot. A filmrajongók körében nagyon sokan ismerik és keresik azokat a típusú csodálatos mesebeli vidékeket és házakat, amik először a Gyűrük Urában jelentek meg.  Hozzájuk hasonló fűvel benőtt, földbe süllyesztett  épületeket elsősorban az északi országokban lehet találni, de Új-Zélandon is nagyon sokan keresik fel a hobbit stílusban megépült falut.  Azt azonban kevesen tudják, hogy Magyarországon Tokaj-Hegyalja térségében  is találhatunk  olyan hegyoldalba épült picéket, amikről  elsőre úgy tűnik, mintha Zsákos Frodo, Gandalf, Samu és a többiek jártak volna ott. 


 Hercegkút pincesor


De mi közük van Hobbit házaknak a borhoz ?

 A Gombos-hegyi pincesor Sárospataktól 3 km-re, Hercegkút határában található.  A 4 sorban egymás felett épített pincék, jellegzetes háromszog alakú bejáratai Tokaj-Hegyalja régió ikonikus jelképének számítanak. Felidézik a hagyományos népi pincekultúrát és az évszázados hagyományokat követő szőlőgazdálkodó emberek életét. A Gombos-hegyi  pincesoron  összesen 195 kisebb-nagyobb borpince található.  


Hercegkút ablakx


  Hazánk területén a bortermelés komoly hagyományokra tekint vissza. Sok híres borvidékünk van, a szölőtermesztés már a római időkben elkezdődött.  A tokaj-hegyaljai borok  világhírüket a vidék klímájának és egyedülálló adottságainak köszönhetik. Az egész térség talaj- és időjárási viszonyai rendkívüli módon kedveznek a bortermelés számára. A tokaj környékén készülő borok különleges szőlőfajtákból, különleges eljárásokkal készülnek. Ennek köszönhető az egyedi, megismételhetetlen ízviláguk.   Ha  bejutunk ezekbe a borpincékbe, megismerhetjük bennük a borkészítés fortélyait. A háromszög alakú pincebejáratok, amelyeket a dombos hegyoldalba vájtak kívülről nagyon kicsinek tűnnek, de valójában 10 és 40 méter közötti hosszúságúak és néha több helyiségből is állnak.  Fűvel borított tetejük és méreteik alapján nagyon emlékeztetnek a JRR Tolkien angol író által létrehozott képzeletbeli univerzum varázslatos  ​​épületeire.


Hercergút kálvária


5 furcsa szálláshely Magyarországon – a magasban, a vízen és egy teherautóban   

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KATTINTS A FOLYTATÁSÉRT !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.