Hirdetés

 Sziklás, apró kavicsos  öbleivel,  több mint ezer szigetével, csodálatos nemzeti parkjaival  Horvátország  joggal lehet büszke arra, hogy Európa legnépszerűbb  tengeri tengeri üdülőhelyeként gondolunk rá. Ha mindez nem volna elég,  számos meseszép történelmi várost is felkereshetünk, melyek tele vannak a római és a velencei idők történelmi maradványaival. 

  Miért érdemes Horvátországba ellátogatni ? Pihenés, látnivalók, ízek és felejthetetlen hangulatok minden évszakban. Ezúttal bemutatunk 10 nagyon népszerű horvát turisztikai látványosságot kedvcsinálónak az utazások tervezéséhez. Listánk  szubjektív és  szinte a végtelenségig lehetne folytatni a rengeteg látnivalót. 

1. Zágráb


 zagrab 02


 Zágráb középkori magját Gornji Gradnak hívják, magyar nyelvre lefordítva  ez a Felsőváros. Zágráb területén eredetileg két külön város épült fel: Kaptol volt a püspökök  székhelye, és Gradec volt  a polgári szabadváros, ahol a kereskedők és a kézművesek éltek. A két városrészt az 1770-es években egyesítették és egy emberi léptékű szép város jött létre.  A Felsőváros jellemzően barokkos és az Alsóváros klasszicista és neobarokk építményeit látva akár Magyarországon is érezhetnénk magunkat. Horvátország fővárosa már-már osztrákosan rendezett és parkosított, bár a külvárosi részeket a panel negyedek jellemzik.

 2. Poreč

Eufrazius bazilika

Egy festői Isztriai kis félszigeten találhatjuk meg a 2000 éves  Poreč gyönyörűszép városát, melynek a  6. századi Eufraziusz-bazilika a legfőbb látványossága. A dombtetőn épült templom a bizánci építészet egyik legjobb példája az Adriai-tenger térségében, nagyrészt megőrizte eredeti díszítését, bár a korábbi  balesetek, tűzvészek és földrengések megváltoztatták néhány részletét. A mostani  bazilika egy régebbi bazilika helyén épült Euphrasius püspök korában. A díszes fali mozaikokat bizáncból érkezett  mesterek, a padlómozaikokat pedig helyi mesteremberek készítették. A körülötte lévőutcákban éttermek üzletek működnek. Nagyon jó a helyi piac és szép a kikötő környéke is.

POREC AZ ISZTRIAI-FÉLSZIGET GYÖNGYSZEME

 3. Mljet-sziget

Mljet

Mljet szigete az egy  nagyobb sziget  Horvátország déli partjainál. A Mljet-sziget 72% -át  szép erdők borítják, a többi területén mezők, szőlő ültetvények és hangulatos kis falvak tarkítják.  Mljet tökéletes hely a kikapcsolódásra, a szigeten  két sós tavat is meg lehet látogatni; a Veliko és a Malo Jezerot, amiket a sziget nyugati végén találunk. Veliko Jezero közepén van egy kis sziget  egy régi bencés kolostorral.

MLJET AZ ÁLOMSZIGET, AHOL ODÜSSZEUSZT EGYKOR FOGVA TARTOTTÁK

 4. Split

Diocletianus-palota

Split fő nevezetessége a  Diocletianus-palota amit Róma egykori császára Diocletianus építtettet fel, hogy ott töltse el idős éveit. Egykor spliti palotájának veteményes kertjeit gondozva élte utalsó éveit, majd a római korszak után  a palotája több évszázadig üres maradt. A 7. században népesült be újból, amikor a környéken élők a fallal körülvett palotába menekültek a betörő barbárok elől. Később  a palotát átépítették és falai között alakították ki otthonaikat és üzleteiket. Most is számos étterem és üzlet, valamint néhány lakóépület is található a történelmi falak között.

LÁTNIVALÓK SPLITBEN 

5 Pula 

Pula Aréna

A pulai városkép legmeghatározóbb eleme a hatodik legnagyobb méretű fennmaradt római aréna, mely Horvátország egyik legjobban megőrzött római kori műemléke is. A Pula Arénát Kr. U. 1. század körül építették és több mint 26 000 nézőt tudott egykor befogadni. A középkor  századaiban nagyon sok építőkövet vitték el az amfiteátrumból más házak és egyéb építmények felépítéséhez Pulában és a környékén, de szerencsére ezt  abbahagyták, mielőtt az egész római épület megsemmisült volna. Az aréna most nemcsak egy népszerű isztriai látványosság, hanem  a nyári hónapokban különféle fesztiváloknak és koncerteknek ad otthont.

INFORMÁCIÓK ÉS TIPPEK PULAI A UTAZÁSOKHOZ

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, LAPOZZ TOVÁBB A FOLYTATÁSHOZ !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.