Hirdetés

Akrotiri-félsziget észak Krétán Chaniától keletre található, ölelésében a Souda-öböl. Több kicsi családias strandnak ad otthont, de találhatunk itt vadregényes kalandosat is. Annak aki szereti a görög kolostorok hangulatát, jó hírrel szolgálhatok, hisz abból is akad. Délen pedig belekóstolhatunk a hamisítatlan Krétába valamint a Sfakiai pitébe.

 Kreta3 Seitan Limani

 

 Reggeli után elindultunk felfedezni az Akrotiri-félszigetet. Végre a szél felmelegedett és a nap égetett. Az elérkezett jó időn felbuzdulva kerestünk egy nyugis partot fürdőzéshez, a Loutraki beach tökéletesnek bizonyult. Nem túl nagy, lassan mélyülő homokos part, szinte hullámmentes volt, többen voltak kisgyerekkel. Fürdés, napozás, száradás majd elindultunk Seitan Limanira,

hisz eredetileg is az volt az uticél, csak hát nagy volt az öröm, hogy végre meleg van, így rögtön akartunk belőle egy falatot. Hát az az út valami parádés az öböl előtt! Micsoda szerpentinek vezetnek lefelé, kanyar-kanyar hátán. Ahogy túljutottunk az egyiken már kezdődött is a másik.Érdekes kopárság uralkodott, általában az északi részek zöldebbek, itt viszont a vörös homok ésa szürke sziklák elegye uralta a tájat, a távoli tenger mélykék, de ahogy az öbölbe vájja magát egyre világosabbá válik és egészen a türkizkékig változtatja magát. Lent van egy parkoló, viszont innen még kell egy kis meló. Erre a partra úgy kell lemászni. Két út van, az egyik ahogy állsz  szemben a tengerrel előre-ez a nehezebbik, a másik meg balra-ez a könnyebb. Nekem lefelé nem volt annyira rossz mint aztán visszamászni...négykézláb jöttem fel. Ez a pici öböl nagyon szép, de borzalmasan zsúfolt. Van egy őslakos kecske aki kéreget mindenkitől, imádja a különféle rágcsákat, chips, sóspálca és társai, minden jöhet neki, igazi ínyenc. Tehát jobb ha adsz neki a kajádból, ellenkező esetben bosszúra szomjazik és levizeli a törölköződ. Mi ezen jót szórakoztunk, persze mert a mi törölközőnk megúszta szárazon.


 Kreta3 Agia Triada Monastery


  Következő állomásunk a Agia Triada Monastery. Nagyon szeretem ezeket a görög kolostorokat, mindegyik szép rendezett, tele van növényekkel és nyugi van, egy élmény. Cicák nyújtóznak a hűvösben, simogatásra várva. A bácsi akinél fizetni kellett olyan aranyos volt, hogy beengedett bennünket fél áron. Mint általában az ilyen helyeken, itt is pazar a templom. Múzeum is van,telis-tele szebbnél-szebb reverendákkal, régi könyvekkel, kelyhekkel és mindenféle régi emlékkel. Úgy gondolom, hogy utazásaink alkalmával mindig meg kell látogatnunk egy ilyen helyet, többek között ez is hozzátartozik a hely szellemének megismeréséhez.


 Kreta3 Stavros beach


Maradt még annyi időnk, hogy megnézzük Stavrost és eltáncoljuk a sirtakit. Ez a part talán az egyik legismertebb hely Krétán, Anthony Quinn főszereplésével készült Zorba a görög c. film tette híressé. Sétálgattunk, frappéztunk, a fürdést kihagytuk, már késő délutánra járt és vizesen nem akartunk kocsiba ülni. Kilenc napja voltunk folyamatosan úton, kedztünk fáradni, korai fekvést és késői kelést terveztünk.


 Kreta3 Chania


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.