Hirdetés

  A Salzach folyó két partján épült Salzburg, Európa egyik legszebb városa, mely mind építészetével, mind csodálatos környezetével turisták millióit vonzza minden évben. Érdemes felfedezni  romantikus óvárosát keskeny középkori utcáival, árkádos udvaraival amelyeket érdekes  felfedezni.

 1.  Wolfgang Amadeus Mozart szülőhelye

Salzburg különleges hírnévnek örvend a zene világában, mint Wolfgang Amadeus Mozart szülőhelye. Az ő gazdag zenei öröksége tükröződik minden olyan látnivalóban is, mint a múzeummá alakított szülőháza, a zenéjét bemutató különböző fesztiválok, és még a dallamok is, amelyek naponta felcsendülnek a város harangjátékán. Salzburg számos látnivalója Muzsika hangjai című film  forgatási helyszíne volt , ami szintén sok látogatót csalógat minden évben.


IMG 20190619 131633
  1. 2.  Hohensalzburg-erőd
  2.   A Hohensalzburg-erődöt sohasem foglalták el idegen csapatok. A város fölött helyezkedik el egy olyan nevezetesség, amit senki sem hagyhat ki. Közép-Európa legnagyobb és teljesen megőrzött erődjének építkezéséhez 1077-ben kezdtek hozzá a Mönchsberg délkeleti csúcsán.
 Az óváros központjából kellemes 20 perces sétával, vagy a Festungsgasse felvonóval lehet feljutni a várba. Érdemes megnézni az Erődmúzeumot ahol , fegyvergyűjteményt és kínzóeszközöket állítanak ki, valamint a Rainer ezredmúzeumot, amely a régi salzburgi ezred emlékeit tartalmazza. A vár területét vezetett túrák során lehet a legjobban megismerni.

 

3.  Mirabell Garten

  A filmekből is ismert Mirabell Garten meglátogatása a legnépszerűbb programok közé tartozik Salzburgban. Festői barokk parkját még a 18. században építették meg.  A Mirabell kertbe való belépésért nem kell fizetni, sok jó fotót lehet készíteni, így feltétlenül érdemes felvenni egy salzburgi séta programjába.


salzburg mirabellgarten

 

 

 

4.  Stiegl-Brauwelt

   Salzburgban található a világ egyik legősibb sörfőzdéje a Stiegl-Brauwelt, amely 1492  óta folyamatosan működik. A Stiegl Ausztria legnagyobb magán kézben lévő sörfőzdéje, Salzburg egyik legkedveltebb látványossága. Az oda ellátogató sörkedvelők minden érzékszervüket kényeztetve élvezhetik a sörkészítés varázslatos világát. A sörmozi, a híres sörtorony és a sörhöz kapcsolódó gasztronómiai élmények felejthetetlenné teszik a látogatást.


Stiegl Noriker Belieferung Alststadtforrás: pixabay

 


5.  Red Bull

  A világhírű Red Bull energiaital Salzburgból származik. Dietrich Mateschitz osztrák vállalkozó Salzburgban 1987-ben állította össze a sikeres energiaitalt. Új termékét az egy távol-keleti útján megismert thaiföldi Krating Daeng energiaital "ihlette". A Red Bull központjának modern és extravagáns  épülete  Salzburg közelében a Fuschl am See autópálya mellett található. A sikeres forma-1 csapat mellett az osztrák bajnokságot megnyert focicsapatnak és több sporteseménynek is névadó szponzora a Red Bull.


redbull pbforrás: pixabay
6.  Európa legrégebbi étterme

  Európa legrégebbi étterme is Salzburgban található. A  Szent Péter -apátság épületében található St. Peter Stiftskellert isz. 803 -ban alapították és azóta is  működik. A híres étteremben már több mint 1200 éve helyi alapanyagokból készülő ételeket szolgálnak fel. Az étterem specialitása a főtt marhahús, főtt marhahús apróra vágott almával és tormával. 

7. Férfi-női egyensúly

  Salzburg erősen férfipárti város, ha a közterületek elnevezéséről van szó. 529 közterület viseli férfiak nevét (utcák, ösvények, terek) , miközben csak 35 -öt neveztek el nőkről.


salzburg székesegyház

 


8.  A Székesegyház

  A 81 méter magas, 101 méter hosszú, és  69 méter széles salzburgi székesegyház harangjait tartják a egszebb hangzásúnak Ausztria szerte. A harangok össztömege meghaladja a 32 tonnát, ami a legsúlyosabb egész Ausztriában.  A barokk stílusú Dóm aranyozott kupolakeresztjének súlya 100 kilogramm,  11 oltára, 900 ülő- és  10.000 állóhelye van.

 

9. Hellbrunner Allee

  A 400 éves Hellbrunner Allee a világ egyik legrégebbi  sugárútja, amelyet 621 gyönyörű fa szegélyez. Anno Markus Sittikus érsek parancsára hozták létre, aki egyenes kivezető utat akart építtetni a városból a természetbe.A védett sugárút teljes hosszúsága körülbelül 2,5 kilométeres. 


Salzburg unesco tábla

 


10. UNESCO Világörökség

  Salzburg óvárosát köszönhetően a számos építészeti remekénak 1997 -ben nyilvánították az UNESCO Világörökségi lista részévé. Salzburgban számos szépen megőrzött épületen fedezhetjük fel a legkülönbözőbb építészeti stílusokat, köztük sok barokk, romantikus, gótikus és reneszánsz építményt. A városképet a sok templomtorony és zöld terület mellett mellett a Festungsberg -i Hohensalzburg -erőd határozza meg.

 

+1. Salzburgi Ünnepi Fesztivált

  1920 óta minden évben megrendezik a Salzburgi Ünnepi Fesztivált - melyre számos látogató özönlik Ausztriából és a Világ számos országából is. Az előadásokon világhírű előadók lépnek fel, a valaha eladott legdrágább kártya 500 euró körül volt.

Salzburg 7

 

 


 Utazási Tipp  
    Akciós szállások Magyarországon azonnali foglalással


Szerző & fotók: Bajna Gábor

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.