Hirdetés

  A Föld legnagyobb karácsonyfája voltaképpen nem fából van, hanem egy 750 méter magas és 450 méter széles  kivilágított karácsonyfa alakú installáció az olaszországi Gubbióban, ami  kb. 1000 négyzetméteres területet foglal el!

   A karácsony szinte mindenütt a  legfontosabb ünnepnek számít, amikor az emberek összejönnek a szeretteikkkel, megajándékozzák egymást a karácsonyfa körül. Maga a karácsonyfa vált az ünnep fő szimbólumává az egész világon, amit sokféle módon ábrázolnak vagy díszítenek fel szinte az összes országban.


gubbio xmas


  Az viszont csak kevesen tudják, hogy a világ legnagyobb karácsonyfáját mnden évben az olaszországi Gubbióban lehet megcsodálni Umbria tartományban. Ezt a karácsonyfát azonban nem egy klasszikus karácsonyfának kell elképzelni, hanem a Monte Iginó hegyoldalán kialakított installációként, ami egy fenyőfa formájához hasonló formájú. 

 gubbio

 

 


  Először 1981-ben  készítették el Mario Santini ötlete alapján a világ legnagyobb karácsonyfáját, melynek fényeit ugyanazon év december 24-én kapcsolták fel először. Utána minden évben elkészíttették, 1991-ben már a Guinness-rekordok könyvében is szerepelt. Egy ideje már december 7-én bekapcsolják és csak január második vasárnapján kapcsolják ki a fényeit. 

 

  A lámpagyújtási ceremóniát minden évben megünneplik Gubbioban,  Ezen a napon zenei és művészeti rendezvényeket is rendeznek. 2019-ben a karácsonyfát  a távoli betlehemi barlangból, 2017-ben pedig az ISS űrállomásról kapcsolták be és világszerte beszámolt róla a sajtó.  Íme néhány technikai adat;  a karácsonyfa összesen 950 db fényforrásból áll: ebből az üstökös 250 db,  a fa körvonala 300 db és  a fa  belső része 400 db. A fényforrások összekötéséhet  7,5 kiloéter kábel és 1350 elektromos csarlakozó szükséges, a készítői összesen 1300 munkaórát fektetnek a létrehozásába. ami körülbelül két hónap munka, ha 24 órát dolgozna valaki non-stop . hétből hét napon át. A fenntarthatóság jegyében a lámpákat megújuló és tiszta energiaforrások táőlálják, így ez a fa amellett, hogy a legnagyobb a világon, talán a legbolygóbarátabb is. A világ legnagyobb karácsonyfájához egy kezdeményezés is kapcsolódik: 10 euróért bárki örökbe fogadhat egy fényt  Gubbio karácsonyfáján, amit el lehet küldeni  valakinek, akit szeret. Sokan vannak, akik minden évben úgy döntenek, hogy egy ilyen fényt küldenek így a  szeretteiknek.  A befolyt összeget  a fa költségeinek fedezésére fordítják, a maradékot jótékonysági célokra fordítják.


  Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.