Hirdetés

  Kína egyik kis szigetén Gouqin található egy falu Houtouwan, melyről keveset hallunk vagy olvasunk, pedig napjainkban az egyik legjobb fotóstémát szolgáltatja.  A közeli Sanghajból érkező nagy vonóhálós hajók miatt a halállomány kimerült, így a falucska elnéptelenedett és az anyatermészet fokozatosan visszahódítja magának.


 

houtouwan1.kep


  Az 1980-as években még több, mint kétezren lakták, ma már a természet az úr Houtouwanban. Ez az egykori halászfalu Sanghajtól 40 mérföldre, keletre található, Shengsi-szigetek egyikén. Annak idején haliparral foglalkozó lakosok, a 90-es években lassan elköltöztek a szigetről, mivel gyakran küzdöttek élelmiszer ellátási problémákkal és a gyermekek oktatása is csak nehezen volt megoldható.


houtouwan2kep


  Napjainkban csak néhányan lakják a falut, így a növényzet benőtte az elhagyott házait. Sok épületben még a bútorokat is úgy találjuk, ahogy a gazdáik hagyták. Gondolhatnánk, hogy ezzel le is áldozott Houtouwannak, ám nem így van. 2015-ben egy facebook-os fotósorozatnak köszönhetően másodvirágzását éli a település. Szinte azonnal turisztikai gócponttá vált ez az elhagyatott falu.


houtouwan3kep


  Az ott maradt lakosok manapság már nem a halászatból élnek, hanem az oda érkező turisták biztosítanak számukra megélhetést. A falu egész évben látogatható, Sanghajból induló komppal, röpke három óra alatt már a zöld, buja növényekkel belepett házak között sétálhatunk. Elmondható, hogy a fotósok és Insta felhasználók paradicsomává vált Houtouwan.


houtouwan4.kep


A belépő a faluba, igen csekély, csak nyolc dollár. Egy magaslati ponton még kilátó is kialakításra került. A helyi lakosok szívesen körbe vezetik az oda látogatókat, mindeközben szívesen mesélnek a régmúlt időkről.

Houtouwan ékes példája annak, hogyan diadalmaskodik a természet a civilizáció felett.


Szerző: Hajdu-Felső Bernadett


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.