Hirdetés

  A Balaton déli partjának  legszebb sétánya  nevét egy kiváló vízépítő mérnökről Kvassay Jenőről (1850-1919)/ a  balatonföldvári kikötő tervezőjéről kapta. Az ő ötlete volt a tó mellett végig húzódó 1200 m hosszú festői  platánsoros sétány kiépítése partvédelmi és szabadidős célból, ami ezután mintául szolgált Balaton többi balatoni településnek is.

 

   Ha valaki Balatonfoldváron jár, könnyen megtalálja a kikötő és a vasútállomás közelében húzódó Kvassay sétányt, mely a balaton egyik legszebb vízparti sétánya. A sétány mentén  található klasszíkus hangulatot idéző villák a XIX. sz. végén és a XX. század elején épültek.  A díszes épületek a szocializmus idején SZOT szállóként üzemeltek, többségük ismét magántulajdonba került és megszépülve várja a vendégeket.


Balatonföldvár Kvassay sétány


   Az akkori föurak gondolkodása ma is példaértékű lenne, hiszen  "A Balaton mindenkié!"  elvet követve  a Balaton-partot szabadon hagyták. Ma is mindenki végig sétálhat a gyönyörű sétány árnyatadó platánfái között.  A sétány mentén  található ismertebb villák a következők: Rákóczi u. 3. Kandó Kálmán egykori nyaralója. A 9-es számú telken két villa állt; a Lujza Panzió ( Zerkovitz-villa), a másik villa a Szélcsend ill. Polnay néven volt ismert. A sétány városközpont felöli bejáratánál van a Fesztivál tér, több balatonföldvári rendezvény helyszíne.

 Balatonföldvár halászfiú szobra

 


  Ezen a helyen látható a sokat fotózott Halászfiút ábrázoló szobor, mely  Bors István alkotása. A 13-as szám alatti  épület egykor a Zrínyi Szálló volt, egykori vendégei közül Móra Ferenc és Szabó Lőrinc volt  a legismertebb. A Rákóczi u. 15-ös számú épület a Magyar Atlétikai Clubé volt, abban működött a  Garabonciás Szálló volt.

 Balatonföldvár kikötő melletti szabadstrand Utazási Tipp  
    Szállásakciók, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!

   A balatonföldvári Kvassay sétányt övező platánfélék közül a legtöbb a(Platanus hybrida) [1]  a keverék fajhoz tartozik. A hosszú tóparti sétány mentén több helyen is lehet ingyenesen fürödni, napozni. A környék legnagyobb szabadstrandja a kikötő mellett található.


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.