Hirdetés

  Bur Dubai utcáin sétálva szinte érzi az ember a bőrén a történelem lehelletét.  A régi kikötő hangulata, az ősi bazár, az autentikus éttermek és a régi erőd környéke olyan élményt jelentenek, amit nagy kár lenne kihagyni.

   Bur Dubai, a város  legrégebbi negyede, ahol minden elkezdődött. A mai Dubai helyén lévő eredeti település ezen a helyen, a Dubai Creek-től nyugatra helyezkedett el. Jóval azelőtt alapították, hogy Dubai várost metropolisszá fejlesztették volna. Ez a környék most is fontos  lakó- és kereskedelmi tevékenységek központja Dubainak, ahol még mindig fennmaradt az a fajta közösségi életforma, ami az emirátusi kultúra egyik jellemzője volt. Erről a közelmúltbéli korról viszonylag kevés maradt meg. Ami viszont megmaradt azt a mai turisták által is könnyen feltérképezhetik maguknak. Ha az ember ellátogat a Dubaiba, mindenképpen érdemes legalább egy fél napot az óváros felfedezésére szánni.


dubai erőd

   Az Al Fahidi történelmi negyed szinte az összes városnéző útitervben fontos látogatási célpont, ezért semmiképpen sem szabad kihagyni, ha valaki Dubaiban járna.  Az olyan kulturális és művészeti kincsek, mint az XVA művészeti galéria, az Érmemúzeum és a Sheikh Mohammed Kulturális Megértés Központja ma már hagyományos széltornyos házakban kaptak helyet.


 burdubai széltornyok


  A Bur Dubai a gasztronómia szerelmeseit is különleges kincsekkel várja. Felejthetetlen utazási élményt jelent egy vacsora az Al Fahidi történelmi negyed nyugodt udvaraiban található kávézóiban, vagy egy séta a nyüzsgő Meena bazár negyedében. Itt van a  Dubai  Little India  is, ahol többféle nemzet éttermei  kiváló fűszerekkel teli currys ételeket kínálnak. Miután jóllaktunk, lazíthatunk egyet valamelyik vizen ringó   abrán , a hagyományos fából készült hajók egyikén, melyek évszázadok óta szelik már  a kikötő és belső csatorna hullámait. 


fűsszerpiac dubai

  Távoli országok csodaszép kelméit, kézműves termékeket, ékszerüzletek csodálatos választékát fedezhetjük fel ebben a negyedben. Az üzletek tulajdonosai már  évtizedek óta Dubaiban élnek és kereskednek. Érdemes körülnézni és vásárolni a textil piacon az ún Textile Soukban ahol a lelkes kereskedők egzotikus szöveteket, pashminákat és színes hímzett párnákat árulnak.

TIPP: Érdemes  a közelben keresni  egy helyi szabót, aki méretre szabott ruhát készít nekünk kiváló           minőségű szövetből. 

Íme egy lista a legfontosabb látnivalókról Bur Dubaiban:

1. Bastakia negyed

Látogassa meg Dubai egyik legrégebbi épületét, amelyet a 19. században építettek a perzsák. A műemlékeket beszédhellyé nyilvánították, a turisták a sikátorokban bolyonghatnak és számos felújított épületben gyönyörködhetnek, széltornyokban gyönyörködhetnek, a szellőzőrendszerként funkcionáló zseniális alkotás. 

2. Dubai Múzeum

  Az 1799-ben az invázió elleni védekezés taktikájaként épült Dubai Múzeum arra törekszik, hogy a turistákat elmerítse a város kultúrájában és örökségében. A kiállításon a látogatók szemtanúi lehetnek a sivatag drasztikus változásának virágzó metropoliszsá. Az erődben van néhány példa a hagyományos nádházakra és egyéb tárgyakra. Emellett az érdekesebb részek a modern galériák, amelyek Dubai történelmét mutatják be.


dubai múzeum hajó

3. Al Fahidi történelmi negyed: 

Az Al Fahidi a régi Dubai egyik utolsó megmaradt nyoma. Számos olyan rekonstruált épületnek ad otthont, amelyek a hagyományos stílust tükrözik. Legyen lehetősége arra, hogy élvezze a hangulatos légkört, és fedezze fel a környék művészeti galériáit és kávézóit.

4. Sheikh Mohammed Központ

 Azok, akik szeretnék megismerni és megérteni az Egyesült Arab Emírségek kultúráját és hagyományait, menjenek a Sheikh Mohammed Központba. Élvezze az Egyesült Arab Emírségek kultúrájáról, szokásairól és vallásáról szóló beszélgetést a kulturális ételek felszolgálásával 70-95 AED között. 

5. Creek Park

A park Dubai egyik legjobb parkja, és egy modern park minden eszközével rendelkezik. Ez egy nagyszerű hely az esti órákra, és élvezze a nyugodt légkört különböző nemzetiségű emberek társaságában.


Dubai régi csónak

6. Dubai Delfinárium

 Mivel a Közel-Kelet egyetlen beltéri delfináriuma, a dubai delfinárium számos élő előadást tart délelőtt 11 és 19 óra között. Lehetőség van delfinekkel úszni. Az árak 120-140 dirham/felnőtt, 50-100 dirham/gyerek.

7. Örökség Falu

A Heritage Village ad otthont a Heritage and Diving Villages nyitott múzeumainak, a néhai Saeed Al-Maktoum és Juma Al-Maktoum sejk házai mellett.

8. Iráni mecset

 Az iráni mecset egy nagyon színes és vonzó mecset, ellentétben más mecsetek hagyományos kialakításával.

9. Saeed Al Maktoum ház

Az 1894-ben épült Saeed Al Maktoum House egy másik történelmi épület Dubaiban. Miután Saeed bin Maktoum bin Hasher Al Maktoum, Dubai egykori uralkodójának rezidenciája volt, a házat most múzeummá alakították át, amely Dubaj óvárosának műtárgyait és képeit tartalmazza.

Megközelítés:  A dubai metró vonalán  a Ghubaiba vagy az Al Fahidi állomáson kell leszállni, de vízitaxival is mehetünk amiről , az Al Ghubaiba tengeri  állomáson vagy a Bur Dubai abra állomáson kell leszállni.


  Booking.com

 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.