Hirdetés

Kenguruk, koalák, eukaliptuszok és számtalan különleges élmény várja az Ausztráliába utazókat.

 

Minden Ausztráliát felkereső utazás különleges élményt jelent a részvevők számára. Rövid összeállításunkban bemutatjuk miért érdemes ellátogatni az ötödik kontinensre.

 

 

1. Természeti adottságok

 

Több, mint 20.000 kilométer hosszúságú gyakran érintetlen tengerparton lehet gyönyörködni a természeti szépségekben. Még a sűrűbben lakott parti településeken is gyakran sétálhat az ember egyedül a gyönyörű tengerparton. Az ország belső része az ún. „outback” ami egy hatalmas ritkán lakott száraz és sík terület és az összterület 85 %-át foglalja el. Mindenfelé vöröses színű por és sziklák találhatóak a ragyogóan kék ég alatt, ahol úgy érzi magát az ember, mintha csak az Isten háta mögé pottyantották volna le. Ausztrália élővilága nagyban különbözik más kontinensektől, nagyon sok az endemikus, csakis Ausztráliában létező állat- és növényfaj.


ausztralia 10 01 2. Blue Montain

 

A Sydney közelében lévő 1189 méter magas Kék-hegység nevét az eukaliptusz fákból kék színben kipárolgó kékes ködről kapta. Közkedvelt sí terület, a nyári időszakban remek kiránduló és hegymászó paradicsom.

 

 

3. Ayers Roch – Urulu

 

A bennszülöttek szent sziklája az ország belső részében lévő egy darabból álló hatalmas homokkő sziklatömb. A magassága 863 méteres, így jól látható tájékozódási pont az amúgy jórészt sík területen. Szerveznek oda mászó túrákat is, de a bennszülöttek nem veszik jó néven az idegenek látogatását.


 Utazási Tipp  
    Körutazások Ausztráliában

4. Kakadu Nemzeti Park

 

Ausztrália európai ország méretű nemzeti parkokkal büszkélkedhet. Az egyik legismertebb Kakadu Nemzeti Park különlegességét egyedi ökoszisztémája adja, mely óceán parti elhelyezkedésének köszönhető. Sokféle állat él a parkban a cápáktól kezdve a krokodilokon át egészen a különleges madár és gyíkfajokig. Az endemikus, csak ott élő növényfajok száma is nagy.

 

 

5. Fraser-sziget

 

Ausztrália keleti partjainál található a világ legnagyobb természetes homok szigete, mely 1840 km2-es. A sziget Brisbainból és Bundabergből is kompokkal könnyen megközelíthető. Elképesztően szép színű kis azúrkék és zöld színű belső tavai vannak. A Fraser szigetet úgy is jegyzik, mint az ausztrál dingók természetes élőhelye. Egyedi élményt jelent az óceánpart nyújtotta többsávos „autópályán” hajtani a helyi terepjárókkal.


ausztralia 10 03


6. Nagy Korall zátony

 

A Föld legnagyobb egybefüggő élő organizmusa 2000 kilométer hosszan húzódik a keleti partok mentén és több, mint 34.000.000 hektáron terül el. A parti településekről napi hajókirándulásokat szerveznek ahol sznorkelezve vagy búvárként jól megfigyelhető a számtalan csodás színben pompázó vízi létforma. Ritka és látványos természeti jelenség az óceán virágzása, ami szintén a Nagy Korallzátonynál figyelhető meg. Egysejtű organizmusok milliárdjai árasztják el az óceán felszínét. A hajósok tengeri fűrészpornak is szokták nevezni a jelenséget.

 

 

7. Esőerdők északon

 

Ausztrália északi részén Cairns városától és a Daintree folyótól északra terül el a Föld egyik legrégebbi esőerdeje ami már a dinoszauruszok korában is létezett. Semmi mással sem összehasonlítható az élmény, amit a dzsungelben tett túrák jelentenek. A különleges klímájú területet önállóan, vagy helyi irodák szervezésében is fel lehet keresni. Egész Ausztráliában ezen a területen él a legnagyobb számú állat- és növényfaj.


ausztralia 10 02


8. Enni – inni ausztrál módra

 

Reggelente sokan kezdik a napjukat a kedvenc reggeliző helyükön. Alap esetben kávékülönlegességek, tojás ételek, pékáruk és mindenféle saláták és húskészítmények kerülnek az asztalra.

Sok helyen találhatók a közterekre kihelyezett nyilvános barbecue sütőhelyek, ahol esténként és hétvégén összejönnek az emberek egy jó evésre, italozásra. Esznek krokodilt, emuhúst és kengurut is, de nem annyira jellemző a fogyasztásuk, mint a baromfi és marhahúsé. Erősen érződik az ausztrál konyhán a dél-kelet ázsiai konyha hatása. A nagyvárosiak szívesen ebédelnek és lazítanak munkaidőben a nagyobb közparkokban úgy, hogy ebédjüket készételes dobozokból eszik, miközben lazítanak a hivatalos öltözékükön.

 

 

9. Tasmánia

 

Az európaihoz hasonló időjárású legnagyobb ausztrál sziget a kontinenstől délre található. A félmilliós ¾ Magyarországnyi sziget fővárosa Hobart. A földészről évmilliókkal ezelőtt leszakadt földdarabon nagyon különleges élővilág fejlődött ki, melyből a legismertebb fajok a tasmán ördög, a kacsacsőrű emlős és az erszényes farkas. Változatos természeti adottságai miatt közkedvelt utazási célpont.

 

 

10. Nagyvárosok

 

Ausztrália lakosságának körülbelül 90%-a él a tengerparti nagyvárosokban. Ausztrália legjelentősebb városai Sydney, Melbourne, Canberra, Adelaide, Cairns, Brisbane illetve Perth. Mivel az ország európai értelemben vett történelme alig 200 éves, ne számítsunk történelmi látnivalókra, de ennek ellenére sok érdekes épületet és látnivalót találunk a városokban és környékükön.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.