Hirdetés

  2022-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a párizsi Disneyland sok gyermekes család álom utazási célpontja. Milyen nagy ünnepet terveznek  és milyen új látnivalók nyílnak ebben az évben?

  A Párizs külvárosában épült francia élménypark ma az egyik legnépszerűbb európai turisztikai látványosság. A vidámpark 2022-ben lesz 30 éves, ezt a nyitás óta számos eseménnyel és új attrakciókkal ünneplik a francia park munkatársai.  1992. április 12-én nyitotta meg először kapuit a párizsi Eurodisneyland,  így vált látogathatóvá Walt Disney álomvilága Európában is. Az első vendégeket Mickey és Minnie egéren túl  a klasszikus filmek szereplői várták, ezután  a Disney, a Pixar, a Star Wars és a Marvel történetek szereplőivel bővült az évek során.  


disneyland 01


  Még nem ismert  a teljes évi programjuk, de az  már biztos, hogy márciustól  a Disney-figurák új jelmezekben vonulnak fel és mutatkoznak a gyermekek között. Néhány klasszikus Disney figura visszatér, köztük a Disney Stars on Parade és a Disney Illuminations. A nap végi záró showműsor  számít a párizsi Disneyland fő attrakciójának,  ezt az eddigieknél is látványosabbá tették. Az új látványosságok közül kiemelkedik a 150 világító drón, melyek a 47 méter magas Csipkerózsika-kastély feletti égbolton egy Disney logót formáznak ami különböző színekben pompázik. 


 

 


  Felújították a parkok szimbólumának számító Csipkerózsika-kastélyt is, ami 12 hónapot vett igénybe. Ennek keretében  újrafestették és lakkozták a tornyokat és  a homlokzatot. A következő néhány évben 2 milliárd euros költségből nagymértékben tovább bővítik a parkot. A Walt Disney Studios vidámparkját 3 tematikus területtel rendelkező területtel is bővítik, ezek a  Marvel Land,  a Star Wars Land és a Frozen Land.  Elsőként a Marvel-Landkészül el 2022 nyarára.  A látogatók a nyitás után kipróbálhatják többek között az újonnan tervezett Rock 'n' Roller Coaster hullámvasutat az Iron Man és a Avengers látvány elemeivel. Megnyílik továbbá egy új csúcstechnológiás interaktív robogóút is, ezen a Pókember és a Worldwide Engineering Brigade látható lesz. Az új látványosságok mellett természetesen új éttermek és kávézók is létesülnek, amelyek dekorációit a Marvel figurái ihlették.  Népszerűnek ígérkezik az Oroszlánkirályos színpadi előadás is amit a klasszikus film ihletett meg.  Simba, Nala, Rafiki, Timon és Pumbaa kalandjait 30 percen keresztül elevenítik fel énekesek, táncosok, akrobaták és ütősök segítségével a híres film hangulatát az új produkcióban. Ezekre az előadásokra a Disneyland Park Frontierland Színházában kerül sor minden nap.


Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.